Ipad2 doesn't get an data-ip anymore

Discussion in 'iPad Help' started by Winam, Aug 25, 2011.

  1. Winam
    Offline

    Winam iPF Novice

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    88
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +2 / 0
    Hey folks,
    My ipad2 doesn't get any data-ip anymore. A few hours from now i had one. After i disabled the airplane modus i don't get any data-ip anymore.

    I even did a restart.

    Can anyone help me please?

    Kind regards winam


    Sent from my iPad or IPhone using Tapatalk
  2. twerppoet
    Online

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    16,516
    Thanks Received:
    2,068
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,399 / 1
    Try rebooting your router. Turn it off for a couple minutes, then turn it back on.

    While it is off, go into you iPad settings, General > Reset, and reset all network settings.

    When the router comes back online you will need to go to the network settings on the iPad and rejoin your network, so make sure you remember the password and security settings you chose before.

    Reseting the router often works all by itself, so if you don't want to fool with the rest you can give that a try first.
  3. Winam
    Offline

    Winam iPF Novice

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    88
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +2 / 0
    Thanks, but i mean the data-ip not the wifi-ip. I can't find the option. It's simply not there.

    I tried to modify the apn settings, but i can't find that menu.

    My ipad 2 is running ios 4.3.3

    Thanks winam


    Sent from my iPad or IPhone using Tapatalk
  4. twerppoet
    Online

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    16,516
    Thanks Received:
    2,068
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,399 / 1
    I'm not sure what the data-ip, but figure it must have something to do with 3G, since I don't have that.

    You've doen a restart. Have your tired a reset on the iPad?

    Reset: Hold down the power and home buttons until the Apple logo appears. The iPad will reboot. This usually takes a bit longer than a restart.
  5. Winam
    Offline

    Winam iPF Novice

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    88
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +2 / 0
    try the reset now, won't get up after 2 minutes. Guess i have to restore.

    finaly it came up, but it didn't worked.


    so i try to restore it.
    Last edited: Sep 2, 2011
  6. twerppoet
    Online

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    16,516
    Thanks Received:
    2,068
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,399 / 1
    Good luck. Let us know how it works out.

    If it is a problem with the 3G service you may be able to get some help with your carrier. Sometimes when things get hay-wired they have things they can reset that will help.
  7. Winam
    Offline

    Winam iPF Novice

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    88
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +2 / 0
    Nope anything ok at the carrier side.




    Sent from my iPad or IPhone using Tapatalk
  8. twerppoet
    Online

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    16,516
    Thanks Received:
    2,068
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,399 / 1
    I'm out of ideas. sorry.
  9. Winam
    Offline

    Winam iPF Novice

    Joined:
    Jul 4, 2011
    Messages:
    88
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hamburg, Germany
    Ratings:
    +2 / 0
    Ok, sorry for the late answer. The problem was that i tried that cydia app for making the ipad a real phone, but after deinstall i could'nt gonline anymore. I restored my ipad using a backup and everything worked.


    Sent from my iPad or IPhone using Tapatalk
  10. twerppoet
    Online

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    16,516
    Thanks Received:
    2,068
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,399 / 1
    Thanks for letting us know. I'm glad it worked out.

Share This Page

Search tags for this page

ipad get carrier ip