Wifi...but no internet

Discussion in 'iPad Help' started by Applemark, Jan 6, 2011.

  1. Applemark

    Applemark iPF Noob

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    england
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi all,

    I am having MAJOR problems with my Ipad, more specifically its connectivity. The apple support line has been of no use whatsoever so I'm counting on you guys to help me out :) if anyone has had similar problems?

    If I can explain the issues maybe you guys can help....

    I currently use my 32gb wifi only Ipad by connecting to an ad-hoc network set up on my laptop. I dont have a router as such, just a 3g dongle (which plugs into my usb port) and a wireless card inside my pc. I select 'setup a new ad-hoc network' in the network and sharing centre and then when I turn on Wifi on my Ipad it finds the network and connects with full strength. However when I open safari or anything requiring online content it tells me it is not connected to the internet.

    I had this issue when I first got the Ipad, now the support staff at apple told me that 'it wasnt possible' in any case... However I tried a couple more times then it did connect to my wireless network and suddenly would connect to the internet.... I didnt do anything different, it just suddenly worked.

    Today for an unexplained reason it has just stopped working. When I access the settings associated with the 'connected' network, the IP address begins 169, which I understand means something is wrong... however I feel a bit stuck because most people connect via a fixed home broadband hub or such and most things i can find refer to those with proper broadband, whereas my wireless signal is coming from the laptop itself (I asssure you it has worked for the past week though).

    This is really stressing me out now as it did work, and I dont know what I did. I'm not especially computer/network literate could anyone who has any ideas talk me through it step by step? Just to summarise, Im running windows Vista, creating an ad-hoc network, and connecting via that. The signal is full but the IP starts 169. and subsequently doesnt work. It began to work last week, but I didnt change anything.

    Thanks in advance for any help offered :)
     
  2. col.bris

    col.bris Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    5,750
    Thanks Received:
    507
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Brisbane , Queensland Australia
    Ratings:
    +593 / 1
    Turn off security or set the setting in security options to wpa if you need security.
     
  3. Applemark

    Applemark iPF Noob

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    england
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi thanks for your response. when I have set the ad-hoc network up that is with no encryption, Ie not WEP or WPA.... j

    This is doing my head in......
     
  4. Applemark

    Applemark iPF Noob

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    england
    Ratings:
    +0 / 0
    come on guys... please help me out :)
     
  5. SporkLover

    SporkLover iPad Fan

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Messages:
    138
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I couldn't get it to work via ICS on my Vista laptop. So I stopped sharing the internet connection, and instead highlighted the two network connections, right clicked, and chose bridge connections.

    After the bridge completed, I setup an adhoc connection and voila!
     
  6. cdurston

    cdurston iPF Noob

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Ipad didn't seem to like WPA security, so changed to WEP and it accepted.
     
  7. margshea

    margshea iPF Noob

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    5
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Unable to connect to public wifi

    Seems like no matter where I go and there's a public unlocked hotspot, I can't connect, get the usual Safari can't connect.....error. I am able to connect to my own network at home, but public places, optimum (which I have at home) and any other, I continue to receive this error. Would really, really like to know what I'm doing wrong or not doing to get my Ipad to connect and not just to use it away from home for downloaded games. Thanking all in advance..:)
     

Share This Page

Search tags for this page

ipad connected to wifi but no internet

,
ipad has no internet connection
,
ipad is connected but no internet
,

ipad no internet

,
ipad says connected to wifi but no internet
,
my ipad has wifi but no internet
,
my ipad has wifi connection but no internet
,
no internet on ipad
,
no internet on my ipad
,
why is there no connection to the internet when my wifi is on