please help with cydia

Discussion in 'iPad Hacking' started by mowgzipad, Jul 15, 2012.

  1. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    I have recently jailbroken my iPad and Cydia was working perfectly fine and all of the sudden I can't open it.When I open it, it closes down again but it still shows on my open apps. I've tried erasing all setting and content but then my ipad goes black with a white circle so I reboot it and when I put it into DFU modeI can't restore it. I've tried lots of stuff. Please tell me either how to restore my ipad or fix cydia:(
  2. reahn
    Offline

    reahn iPF Novice

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    84
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Why cant you restore it?. First of all, Erase all contenet and settings on a JB iDebice causes a boot loop. Are you you getting errors?
  3. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    yeah in itunes it when I click on restore it starts downloading a file which keeps failing. btw I have an ipad 3rd gen with ios 5.1.1
  4. reahn
    Offline

    reahn iPF Novice

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    84
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Download the file from the internet. Not internet explorer though. Save it to your desktop. Then hold shift and click restore in iTunes. Find the file and it will install
  5. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    ive tried it with my version of ipad but it always says not compatible. my main problem is that when i click restore in itunes its starts downloading the update wich around 10% through the download it says " there was a problem downloading the software the network timed out. if i could download this file it might help but it fails:thumbsdown:. thanks so much for help
  6. reahn
    Offline

    reahn iPF Novice

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    84
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Well download linpack and see which model iPad you have. There is 3,1 3,2 3,3
  7. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    Will try but is there any way to download the update from iTunes without failing?
  8. reahn
    Offline

    reahn iPF Novice

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    84
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Get linpack to find out which model you have.
    Download the corresponding file
  9. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,106
    Thanks Received:
    636
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +636 / 0
    Since you seem to be getting yourself into a bit of a muddle, try following our failsafe tutorial here - http://www.ipadforums.net/jailbreak...lsafe-method-restore-current-version-ios.html

    In that thread there is also a link to our firmware download thread. Download the 5.1.1 file for the iPad3. You need to make the right choice as to whether you have the wifi only model, or the 4G GSM model (the version where you can use a SIM card in the side). You won't have the 4G CDMA model, so it's s simple choice between those first two.

    Follow the tutorial steps and you will get it restored no problem.

    I will also move this thread to the hacking section.
  10. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    Linpack says I have an iPad 3,3 but I know that mine is wifi and it can have a sim card so which one is that!
  11. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    how do I know if it is gsm or CDMA? Sorry I am new at this
  12. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,106
    Thanks Received:
    636
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +636 / 0
    As I said in my response - "4G GSM model (the version where you can use a SIM card in the side)", so if you can put a SIM in it, you have the GSM model ;)
  13. mowgzipad
    Offline

    mowgzipad iPF Novice

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    south africa
    Ratings:
    +0 / 0
    thanks so much it worked:'D :p

Share This Page