Looks Like AT&T is Rolling Out FaceTime-Over-Cellular to All Customers

Discussion in 'Apple iPad News' started by Maura, Nov 21, 2012.

  1. Maura
    Offline

    Maura iPadForums News Team

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    2,511
    Thanks Received:
    102
    Trophy Points:
    63
    Location:
    UK
    Ratings:
    +108 / 0
    [​IMG]


    Well this is a nice present from AT&T just in time for Thanksgiving in the US! MacRumors reports today that AT&T seems to be starting to allow all its customers to use FaceTime-Over-Cellular. You might recall that earlier in the month AT&T said that customers would have to have one of their tiered data plans in order to be able to use FaceTime-Over-Cellular, which is one of the features of iOS 6. Now though, MacRumors says that they have heard from one of their forum members, kre62, that despite the fact that he or she has an unlimited data plan with AT&T, and not a tiered plan, they are suddenly able to use FaceTime-Over-Cellular on their iPhone 4S and iPhone 5. The poster says that the service works “perfectly†over cellular, and confirms that it is not just a one-off as they have checked with co-workers and found that they can all also use FTOC. It seems that the roll out is a little patchy though, and may not have reached some areas, Some people have also reported that they had to restart their phones in order to get the service to work. MacRumors says that it has contacted AT&T to find out if this is actually an extension to the service for real, and not just a glitch, but has not heard back so far.

    Source: AT&T Seems to Be Extending FaceTime-Over-Cellular to All Customers - Mac Rumors
  2. AQ_OC
    Offline

    AQ_OC Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    6,418
    Thanks Received:
    430
    Trophy Points:
    83
    Location:
    SC
    Ratings:
    +430 / 0
    This will eat through people's data plan like crazy...then AT&T will make them pay!
  3. IGonz
    Offline

    IGonz iPad Fan

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    108
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +1 / 0
    Just check my iPhone 5 and iPad 4. It works now. Even though I'm grandfathered with both I really don't think I need it.
    I guess it's nice to know it's there.
  4. scifan57
    Offline

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    20,589
    Thanks Received:
    2,407
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +2,838 / 1
    It's good that AT&T has finally seen the light and made FaceTime over cellular available to all it's customers.
    I've had free FaceTime over cellular since September, up in Canada. You don't want to make too much use of it, however, unless you've got an unlimited data pan like I do.
  5. dragon499
    Offline

    dragon499 iPad Fan

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    258
    Thanks Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New York
    Ratings:
    +5 / 0
    This has not been rolled out to my iPad 4. Turning on "wifi over celluar" gets me a message that I don't have an eligable data plan.
  6. dragon499
    Offline

    dragon499 iPad Fan

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    258
    Thanks Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New York
    Ratings:
    +5 / 0
    Can't figure out how to edit this. Meant to say, "facetime over celluar."
  7. scifan57
    Offline

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    20,589
    Thanks Received:
    2,407
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +2,838 / 1
    This is the iPad news section, for some reason you aren't allowed to edit your posts in this section.
  8. Kaykaykay
    Offline

    Kaykaykay iPad Wizard

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    6,973
    Thanks Received:
    443
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +443 / 0
    Works for me, but not a big deal. I used Skype on 3G. Good to have a fallback, I guess. I have unlimited data.

Share This Page