IPad Dish app connectivity

Discussion in 'iPad Apps' started by bauernfeind, Sep 30, 2011.

  1. bauernfeind
    Offline

    bauernfeind iPF Novice

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    28
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +1 / 0
    He dish work, the app seems to work because I can set to record things, see what is playing but I cannot PLAY anything. I get an error message saying receiver is not attached to Internet ?
     
  2. Tim SPRACKLEN
    Offline

    Tim SPRACKLEN iPad Legend

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    15,236
    Thanks Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +121 / 0
    Are you able to connect to the Internet for other apps - for example, Safari?

    Try a complete power down of the iPad by pressing and holding the Power button until the slider control appears and then accept the offer to switch off. Then, once the screen is completely blank, power up again and see if this fixes the problem.

    Tim
     
  3. bauernfeind
    Offline

    bauernfeind iPF Novice

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    28
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +1 / 0
    Tried it several times to no avail. I can see the schedule, I can schedule recording times, I just can't see live tv. Same on my iPhone and I just discovered, my daughters android device. So it appears this is perhaps not an iPad issue.
     
  4. Tim SPRACKLEN
    Offline

    Tim SPRACKLEN iPad Legend

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    15,236
    Thanks Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +121 / 0
    Seems like it's time to contact the Developer. Let us know how you get on.

    Tim
     
  5. bauernfeind
    Offline

    bauernfeind iPF Novice

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    28
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +1 / 0
    Dish response is to replace the sling adaptor. Tweets tell me that iPad version 5 is not supported -- anyone hear that?
     
  6. keysiebee
    Offline

    keysiebee iPF Noob

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi new here i am also having issues with Dish App but on the guide. I can record etc but am unable to change channels with App. It worked great for two weeks and suddenly stopped, i have reset the broadband and iPad numerous times. Any suggestions? This is very handy for my elderly early stage alz Mom who cant manage the tech of the remote while i am at work. Thx in adv - Bee
     
  7. bauernfeind
    Offline

    bauernfeind iPF Novice

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    28
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +1 / 0
    The remote and the live viewing are tied together and if one works the other should work. They need a good broadband signal so if you are using it at work perhaps your IT department reduced the bandwidth at you location, or perhaps you've moved a little further from the signal
     
  8. IPADJunkieintheOC
    Offline

    IPADJunkieintheOC iPF Noob

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    OC
    Ratings:
    +0 / 0
    Same issue here. Suddenly the dish app only allows recording which I'm unsure if it really does or not. Also on dishonline.com my DVR does not show my recordings along with the similar issue of never switching channels from the guide. I can manually change channels, however, using the num button. Strange and frustrating. Just spent 20 minutes on live chat support and got nowhere. Is there a solve?
     
  9. IPADJunkieintheOC
    Offline

    IPADJunkieintheOC iPF Noob

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    OC
    Ratings:
    +0 / 0
    Update - this has been bothering me to no end as I was a steady Ipad user of the dish app... Evidently this seems to be an issue on the DISH end of things as I figured out how to view and use all functions on slingbox dot com. Get it together Dish network and fix your apps and service!!
     
  10. bauernfeind
    Offline

    bauernfeind iPF Novice

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    28
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +1 / 0
    Finally spke with a Dish/Slingpad technician yesterday who told me their tale of woes. Seems they switched service of some sort a few months ago and this has affected sling performance. While she promises they are working the issue they have no resolution date. I am going to check out the Slingpad web site mentioned in previous post to see how that works.
     
  11. keysiebee
    Offline

    keysiebee iPF Noob

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I do not have the sling and only use the App to change channels. However i am beginning to wonder if Dish is not making an attempt for users to purchase the sling by the constant errors and opening of addirional pages on how to purchase the device. The tab that was in place earlier is now missing and you are only left with the options for using the sling device. So basically for non-users the App is just a fancy TV Guide
     

Share This Page

Search tags for this page
dish anywhere app not working on ipad
,
dish anywhere app playback error
,
dish anywhere ipad playback error
,
dish anywhere playback error
,

dish ipad app playback error