Irig with IPad Connecting to guitar amp

Discussion in 'iPad for Musicians' started by AndyC_UK, Jun 13, 2012.

  1. AndyC_UK

    AndyC_UK
    Expand Collapse
    iPF Noob

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    First post. I have an iPad 2 and irig. I have connected the irig to an external guitar amp with a 1/8" stereo jack in the irig headphone socket. This cable then splits into two mono 1/4" jacks. I am using garage band app. I have followed this set up off the web. I get no sound at all coming from the amp. If I then put headphones into the irig I can hear sound. Anyone help, all I want is to play my guitar via iPad and hear it on my guitar amp!!!!!!
     
  2. skimonkey

    skimonkey
    Expand Collapse
    Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,944
    Thanks Received:
    1,403
    Hi there!

    I am also going to move this to the Musician section of Thr Forum!

    Welcome to the iPadForum! This Forum offers so much information related to the iPad and its use. The IPF has many discussion topics related to: Acessories, Help, Apple News, Hacking, Gaming, Business/Education, Special Needs and Health.

    The iPadForum also includes a Regional Ipad Group for international users across the world. This is a wonderful area to "find" members from your own country.
    Regional iPad Groups


    If you have not done so, please take a look at the iOS 5.0 and 5.1:
    Connecting to the iTunes Store.
    iTunes - Books - iPad User Guide for iOS 5.1 by Apple Inc.

    Finally, please read the rules!
    http://www.ipadforums.net/forum-rules-help-info/2119-forum-rules-everybody-please-read.html
     
  3. valinrace

    valinrace
    Expand Collapse
    iPF Novice

    Joined:
    Jun 9, 2012
    Messages:
    96
    Thanks Received:
    1
    Pls help I also cant make it working.
     
  4. kennyrodgers

    kennyrodgers
    Expand Collapse
    iPF Novice

    Joined:
    Jun 3, 2012
    Messages:
    15
    Thanks Received:
    0
    I'm pretty sure there'll be a monitor switch in the software that you have to turn on.
    I use apogee but I would imagine it will be the same.
     
    #4 kennyrodgers, Jun 17, 2012
    Last edited: Jun 17, 2012
  5. alana_ellis

    alana_ellis
    Expand Collapse
    iPF Noob

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    So did this work out for you?
     
  6. JayNoggle

    JayNoggle
    Expand Collapse
    iPF Noob

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Yes, you do have to enable monitor. Default is set to off position.
     

Share This Page



Search tags for this page
connect ipad to guitar amp
,

connect ipad to guitar amplifier

,

connect irig to amp

,

connecting irig to amp

,
how to connect ipad to guitar amplifier
,

how to connect irig to amplifier

,
how to connect irig to ipad
,
how to connect irig with amp
,

how to hook up irig to amp

,
irig to amp