Creating a infrastructure hot spot on ipad

Discussion in 'iPad Help' started by jai012, Dec 3, 2010.

  1. jai012

    jai012 iPF Noob

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Ratings:
    +0 / 0
    hi guys! lets see if you can help me please!

    I bought MyWi from the cydia store in order to make a hot spot so i can connect my cellphone (blackberry curve) to my ipad with 3g. I live in CR so its cheaper to have 3g on the ipad than on a blackberry. Thats just the things work down here XD.

    However when I make the hotspot my BB does not finds the SSID!

    I did some research and I found out that MyWi only make Ad-Hoc wifi hotspots while that in the BB RIM has disabled all Ad-Hoc connections so in other words Im screwd and my BB can only conect to infrastructure wifi hotspots :(

    I found out that MyWi its working in order to develop another version of MyWi with infrastucture capabilities, but still nothing clear or soon to come.

    What can I do!?? (BESIDES BUYING AN IPHONE OR ANY OTHER MEAN ANSWER LOL)

    Any program that lets my BB to get ad hoc connections? An alternative to my wii with infraestructre capabilities?

    Let me know ! thanks! :)

    james
    jai012
     
  2. Dannyboy85

    Dannyboy85 iPad Junkie

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    645
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +2 / 0
    You might try a BB forum I haven't the first clue on what networks it's allowed to connect to....and if you can mod it to connect to others.
     
  3. Tinman

    Tinman iPad Junkie

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    918
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0
    Can the BB connect via Bluetooth? If so MyWi should work.

    I am kind of shocked the BB cannot connect to an ad hoc network though.



    Michael
     
  4. jai012

    jai012 iPF Noob

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Ratings:
    +0 / 0


    Yeah i can connect to bluetooth, I'll install again MyWi but I dont remmber to see any option with bluetooth.... I'll let you know!

    and yes according to some articles RIM removed the ad hoc conectivity a couple of updates ago due to "security breachs". Also I know that Sony PS3 and Nintendo Wii cant connect due to the same problem
     
  5. jai012

    jai012 iPF Noob

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Jose, Costa Rica
    Ratings:
    +0 / 0
    I just tried again with MyWi 4.0 ( thats the latest version and the one that works with the ipad) and looks like the developer removed :)@) the bluetooth option! :( They said because "not many people knew how to use it (WTF!). :(

    let me know guys if someone comes up with any idea! cheers!
     
  6. Tinman

    Tinman iPad Junkie

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    918
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0
    I think there might be another app that does work with bluetooth... have you tried PDANet?

    Another app is TetherMe... it works by enabling native iPhone tethering--even if you don't have tethering on your plan. Native iPhone tethering can use USB... but also bluetooth.

    I think it is possible!


    Michael
     

Share This Page

Search tags for this page

ad hoc blackberry ipad

,

how to connect wii to mywi

,
ipad 3g infrastrucuture ad hoc
,

mywi infrastructure

,

mywi infrastructure ipad

,

mywi infrastructure ipad 2

,
mywi ipad blackberry
,
mywi iphone only adhoc
,

mywi no infrastructure mode

,

mywi no infrastructure mode ipad