1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

App Store broken

Discussion in 'iPad General Discussions' started by LannyC, Oct 12, 2012.

  1. LannyC
    Offline

    LannyC iPad Addict

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,060
    Thanks Received:
    332
    Trophy Points:
    83
    Location:
    St. Louis, USA
    Ratings:
    +353 / 0
    Featured, Charts, and Search Store display only blank screens. Genius, Purchased, and Updates seem to work normally, if a bit sluggishly. This just started this morning. IOS6 on iPad3. I've already tried manually closing all open apps and shut down/restart...twice. Ideas?

    P.S. - iTunes on my iMac no longer mounts the on-the-charger iPad over wifi on launch. It will connect with the cable, though.

    milliHelen: amount of beauty required to launch one ship.
    Last edited: Oct 12, 2012
  2. LannyC
    Offline

    LannyC iPad Addict

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,060
    Thanks Received:
    332
    Trophy Points:
    83
    Location:
    St. Louis, USA
    Ratings:
    +353 / 0
    I solved the problem, with a full restore. Ugh. FWIW, the restore did NOT return my iPad to the state of the backup I'd made just prior. Four of the newest apps were missing, and had to be downloaded again from the App Store, and several I'd deleted returned from the (un)dead. It appears all my settings survived intact, though, which is more important.

    milliHelen: amount of beauty required to launch one ship.
  3. patsy1000
    Offline

    patsy1000 iPF Noob

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I'm having the same problem today, what do you mean by full restore? If that would help me get App Store back what do I need to do. Had a look through my settings but I was scared in case I deleted or reset something I shouldn't. Thanks, pat
  4. LannyC
    Offline

    LannyC iPad Addict

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,060
    Thanks Received:
    332
    Trophy Points:
    83
    Location:
    St. Louis, USA
    Ratings:
    +353 / 0
    Patsy, connect your iPad to your computer with the cable. Open iTunes, and click on your iPad in the left column. Do a Sync to back everything up. On the Summary screen, there's a button labeled Restore, which will wipe the ipad clean, then reinstall iOS6 and all your apps/data from the backup you just made. It may take up to a couple of hours, depending on how much stuff it has to copy.

    milliHelen: amount of beauty required to launch one ship.
  5. patsy1000
    Offline

    patsy1000 iPF Noob

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks very much, only issue is that my laptop may not take a backup due to space I think, can you back up,to external hard drive? Then sorry but im prob not as technically savvy as some, where do you go to reinstall ios6?
  6. scifan57
    Online

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    19,923
    Thanks Received:
    1,902
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +2,096 / 1
    You could move some of the content on your computer to the external hard drive to free up space, then backup your iPad.
  7. Cutiepie1984
    Offline

    Cutiepie1984 iPF Novice

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    16
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cheshire uk
    Ratings:
    +0 / 0
    I have noticed that when I click on either iTunes or App Store it keeps coming cant connect can anyone tell me has something changed and if somwhy
  8. patsy1000
    Offline

    patsy1000 iPF Noob

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    9
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    It fixed after a friend suggested I went to my settings, general then restore and restored my settings. Initially I lost my wifi on It at home but later it asked me for my wifi password which I guess had reset so once that went in all started working good again.

Share This Page