1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

used ipad 2 3g+Wifi question

Discussion in 'iPad 2 Forum' started by gator99, Jul 2, 2011.

  1. gator99
    Offline

    gator99 iPF Noob

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello - just curious, I was offered a used ipad 2 (w/ 3g & Wifi) and don't care about the 3g at this time. Can I use it for only Wifi? Or will it ask for a SIM (ATT) all the time.

    Thanks
  2. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,107
    Thanks Received:
    630
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +630 / 0
    You do not need to use the 3G capability. Put it in airplane mode and it won't bug you for a SIM.
  3. gator99
    Offline

    gator99 iPF Noob

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    outstanding - thank
  4. Mountainbikermark
    Offline

    Mountainbikermark iPad Addict

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    1,395
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colonial Heights,Va
    Ratings:
    +6 / 0
    You don't even need airplane mode. Just turn 3g off is what I did

    Support Our Troops!!
    This post was Tapatalk approved. Sent from an Incredible phone
  5. jsh1120
    Offline

    jsh1120 iPad Addict

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,293
    Thanks Received:
    87
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, Washington USA
    Ratings:
    +87 / 0
    Better answer. Putting the iPad in airplane mode has a number of undesirable consequences if you try to use it.
  6. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,107
    Thanks Received:
    630
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +630 / 0
    I thought you got bugged for a SIM card with just 3G off?
    Also, what are the undesirable consequences? I run my 3G like this at home all the time and haven't noticed anything undesirable. Would be good to know.
  7. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,107
    Thanks Received:
    630
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +630 / 0
    Did just try it out, and it will complain about no SIM card unless you put it in Ariplane mode. 3G being off still makes the prompt. Since this was related to the OP's original question... :) :smug

    Still interested to hear the undesirable consequences of Airplane. Since Airplane can be on with WiFi, Bluetooth, and Location Services all on, I just can't see any for an iPad 3G which does not have a SIM installed. Maybe I'm being thick?
  8. Kaykaykay
    Offline

    Kaykaykay iPad Wizard

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    6,973
    Thanks Received:
    441
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +441 / 0
    I turn off 3G and don't get bugged for no SIM card. The only time I'm bugged for no SIM is when I've got 3G on and there actually is no SIM card in my iPad.

    Both my AT&T iPad 1 and 2 work that way. I have no SIM in one at all times, because I flop my unlimited data SIM between the two of them.
  9. cmerun15
    Offline

    cmerun15 iPF Noob

    Joined:
    Jul 6, 2011
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    So can you take your sim card from iPhone which has unlimited data and put it in the iPad? And do you still need to sign up for monthly charges? Thanks
  10. Kaykaykay
    Offline

    Kaykaykay iPad Wizard

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    6,973
    Thanks Received:
    441
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +441 / 0
    No, you misread. I switch my SIM card between my iPad 1 and 2.

    I also have an iPhone, but have never removed its SIM card (except when overseas, when I use local SIM cards).
    Last edited: Jul 6, 2011

Share This Page

Search tags for this page
can a ipad 2 with wifi only have a sims card put in it
,
can i put a used ipad with 3g with att
,
can ipad 2 with wifi 3g be used with out the 3g
,

how to setup a used ipad2

,
ipad 2 3g can be used just on wifi