1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

Wlan just dropped out?

Discussion in 'iPad 3 Forum' started by theTimo, Jul 10, 2012.

  1. theTimo
    Offline

    theTimo iPF Novice

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    61
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cold House, Xibalba
    Ratings:
    +2 / 0
    Sorry if this topic has been covered earlier. My 3rd gen iPad refuses to connect my wlan after several weeks of flawless function. The security settings are correct and it doesn't connect either with DCHP nor with predefined IP address. The wlan works with a laptop and a smartphone, so it should be ok. Could someone be kind and tell what's going on?
    • Like Like x 1
  2. coolstuffs
    Offline

    coolstuffs iPF Novice

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    87
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NY
    Ratings:
    +2 / 0
    Try deleting the connection entry in your ipad. Restart your ipad. Then setup your connection again.
  3. theTimo
    Offline

    theTimo iPF Novice

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    61
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cold House, Xibalba
    Ratings:
    +2 / 0
    If you mean forgetting my wlan and rebooting, it didn't help... The odd thing is I have my Samsung Galaxy in my other hand and it finds the wlan ok...

    Sent from the iPad using iPF. No more, no less.
  4. coolstuffs
    Offline

    coolstuffs iPF Novice

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    87
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NY
    Ratings:
    +2 / 0
    Try connecting your ipad as the only device to your router. That is, disconnect the other devices with the ipad as the only one connected. If you still have the problem, you can try re-initializing (power off then power on)the router.
    Last edited: Jul 11, 2012
  5. OldrThanDrt
    Offline

    OldrThanDrt iPF Novice

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    13
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Albuquerque, NM
    Ratings:
    +0 / 0
    Are you sure that two of your devices don't have the same IP address? Especially since you are trying a "predefined" IP address. You might also try the Renew Lease button.
  6. theTimo
    Offline

    theTimo iPF Novice

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    61
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cold House, Xibalba
    Ratings:
    +2 / 0
    That didn't help either... Thanks anyway.

    Sent from the iPad using iPF. No more, no less.
  7. theTimo
    Offline

    theTimo iPF Novice

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    61
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cold House, Xibalba
    Ratings:
    +2 / 0
    No, since there are only the SGS and the laptop. They are both powered off and no cigar...

    E: must be the routers. There are not that many settings in the iPad. Gotta check the bridging and the lease time if they make a difference... Frustrating.

    Sent from the iPad using iPF. No more, no less.
    Last edited: Jul 12, 2012
  8. coolstuffs
    Offline

    coolstuffs iPF Novice

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    87
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NY
    Ratings:
    +2 / 0
    May I ask questions pertaining to your thread?
    1.) Can you provide info where this topic is covered earlier?
    2.) What have you done to solve this problem?

    Thanks.
  9. theTimo
    Offline

    theTimo iPF Novice

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    61
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cold House, Xibalba
    Ratings:
    +2 / 0
    1. The reason I doubted it was covered earlier was the basic nature of the problem. Haven't checked it...
    2. The lease time of the gateway router was increased and that seemed to help.

Share This Page