1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

wifi

Discussion in 'iPad 4 Forum' started by hurricaneluke, Mar 9, 2013.

  1. hurricaneluke
    Offline

    hurricaneluke iPF Noob

    Joined:
    Mar 9, 2013
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    tasmania
    Ratings:
    +0 / 0
    hi folks this is my first post so i hope you all can understand
    i have ipad4 wifi
    when i first got it ,it went straight to my netgear setting and came up straight away after a couple of days it comes up not connected i tap that then my netgear names comes up after a few seconds with a tick next to it
    i am asking is that right or should it when turned on just find my wifi modem etc automatically if so what setting do i need to change etc
    sss for long post
  2. The OB
    Offline

    The OB Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    3,967
    Thanks Received:
    813
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +850 / 1
    Hi Luke and welcome to the forum from another Aussie.
    Try this first:
    General>Reset>Reset Network Settings. See how you go.
    Regards, Andrew


    Sent from my iPad using Tapatalk
  3. hurricaneluke
    Offline

    hurricaneluke iPF Noob

    Joined:
    Mar 9, 2013
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    tasmania
    Ratings:
    +0 / 0
    thank you for reply did as stated its still the same
  4. The OB
    Offline

    The OB Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    3,967
    Thanks Received:
    813
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Ratings:
    +850 / 1
    OK try one step further. Settings>General>WiFi and then tap that blue arrow next to your Internet Service Provider name. Then tap "Forget this Network". Then go back to WiFi and re-enter your ISP's requested info just like you did when you you first set up you ISP account.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    • Like Like x 1
  5. Gabriel1
    Offline

    Gabriel1 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 11, 2011
    Messages:
    17,132
    Thanks Received:
    746
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cranbrook, Kent, UK
    Ratings:
    +747 / 0
    In addition to the great advice from The OB, it may be worth rebooting your router.......also, assuming that you have admin rights on the router make sure that it's firmware is up to date.

    The Archangel
  6. hurricaneluke
    Offline

    hurricaneluke iPF Noob

    Joined:
    Mar 9, 2013
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    tasmania
    Ratings:
    +0 / 0
    thank you all for replies situation is rectified follwed the ob\s info and it seems to work
  7. rickwinger
    Offline

    rickwinger iPF Novice

    Joined:
    Mar 6, 2013
    Messages:
    19
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Alabama, USA
    Ratings:
    +1 / 0
    I appreciate reading this thread. Today I was traveling (work related) and at the particular office complex where I spent the day they have Netgear access points throughout the building. My iPhone 4S acquired no problem, but the iPad never did.

    The pace was such that I did not have a lot of time between sessions to fiddle with it, so I'll try the reset routine next time I'm there.
Similar Threads
  1. macfoot
    Replies:
    1
    Views:
    867
  2. tnbug
    Replies:
    2
    Views:
    666
  3. Fifi1992
    Replies:
    4
    Views:
    4,202
  4. biller007
    Replies:
    6
    Views:
    561
  5. twall1
    Replies:
    7
    Views:
    1,408
Loading...

Share This Page