Why wont my ipad let me get into the faa.gov website?

Discussion in 'iPad General Discussions' started by casgirard, Apr 17, 2012.

  1. casgirard

    casgirard iPF Noob

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I try to go to a .gov website
    and it tells me that it can't. I can with every other computer. Is there something in the settings I can change?
     
  2. Lunar

    Lunar Guest

    Ratings:
    +0 / 0
    I've just tried with both Safari and my Atomic web browser and they work fine from my ipad too.

    It may be worth checking permissions in the settings, also check you haven't got Private browsing enabled.. the sites may not like it, if they can't leave cookies ect.

    Failing that, It's always worth doing a none-destructive reset/reboot. Hold down the HOME and ON/Off buttons at the same time and don't release until the screen goes blank and the Apple logo re-appears in the centre of the screen.. then release.. it will take a little time to boot, but it does'nt affect any data or settings. but it does seem to fix quite a few iPad quarks.
     
  3. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    21,033
    Thanks Received:
    2,729
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +3,289 / 2
    I just tried it from the safari browser on my iPad and it worked fine.
     
  4. casgirard

    casgirard iPF Noob

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I tried the reset/reboot and that didn't fix it. It says the server can't be found. I have also accepted all cookies and do not have private browser enabled... Any more suggestions.. How do you get atomic browsing instead of safari
     
  5. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    21,033
    Thanks Received:
    2,729
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +3,289 / 2
    Atomic web browser is available in the APP store.The full version is 99¢ and the lite version is free.
     
  6. twerppoet

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    17,201
    Thanks Received:
    2,441
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,970 / 1
    Sounds more like a DNS server issue.

    Try going to Settings > Wi-Fi. Select the network by tapping on the blue arrow to the right of where it is listed (network must be available to be listed); then tap Forget this Network at the top.

    Go back to the Wi-Fi settings, and select and login to your network again.

    This will force the iPad to load new DNS and IP info from the router. Hopefully it will get the same DNS server the other computers on that network.
     
  7. casgirard

    casgirard iPF Noob

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Tried Still didn't work... Don't know what else to do
     
  8. twerppoet

    twerppoet iPad Legend

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    17,201
    Thanks Received:
    2,441
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Walla Walla, WA
    Ratings:
    +2,970 / 1
    Is the iPad on the same wireless network as the computers that do work?

    When you go to the networks settings as I described before, look at the entry in the DNS field. If you know where to check it on the computers, you can compare and see if they are the same.

    Another thing you can try is to manually change the DNS entry. Tap on the field and delete the current entries. Replace them with 8.8.8.8 and see if that helps.
     
  9. zphone

    zphone iPad Enthusiast

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    465
    Thanks Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vancouver
    Ratings:
    +14 / 0
    Your probably on a different network and the iPad is behind some kind of proxy preventing it possibly a company network?
     
  10. AQ_OC

    AQ_OC Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    6,411
    Thanks Received:
    431
    Trophy Points:
    83
    Location:
    SC
    Ratings:
    +431 / 0
    Try changing your dns server to 8.8.8.8.
     

Share This Page

Search tags for this page
gov website wont let me get insurance
,

ipad & healthcare . gov wont work

,

ipad 1 wont let me login to websites

,
ipad wont receive certain websites
,
ipad wont show certain webpage
,
login to medicare.gov wont let me in
,
why can't i get faa.gov to load in my browser
,
why doesnt ipad why can't i go to certain websites
,
why will lowes website not load on ipad
,
why wont ipad visit certain sites