Video doesn't work in vehicle!

Discussion in 'iPad General Discussions' started by tbeards, Jul 24, 2011.

  1. tbeards
    Offline

    tbeards iPF Noob

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    So I am pretty new to using the iPad and I am having problems playing videos with the rear entertainment system in my vehicle for the kids. It works fine with my iPhone using the videos in iTunes but not when I take the same connected and switch it to the iPad. The videos on the iPad are on the Videos app. Anyone else having this same problem? Do I need a separate connector than the one used with the iPhone? If so, why?
  2. Tim SPRACKLEN
    Offline

    Tim SPRACKLEN iPad Legend

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    15,236
    Thanks Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +121 / 0
    Are you just trying to watch the videos on the iPad screen or do you have additional video equipment that you're trying to connect the iPad to?

    Tim
  3. tbeards
    Offline

    tbeards iPF Noob

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I am embarrassed to admit to this but the case on the iPad was not allowing the connector to fully insert in the port. Once we took the case off, it works!

    Thanks for the response!
  4. Tim SPRACKLEN
    Offline

    Tim SPRACKLEN iPad Legend

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    15,236
    Thanks Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +121 / 0
    No problem - I've done that myself several times. The case can often cause connector problems.

    Tim

Share This Page