Very odd problem?

Discussion in 'iPad Hacking' started by iceman72, Mar 18, 2012.

  1. iceman72
    Offline

    iceman72 iPF Novice

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    30
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    iceman72@gmail.com
    Ratings:
    +0 / 0
    Hey guys I have a very odd problem. My iPad 2 battery went dead today. So I put it on the charger. I just got it off the charger and now it seems to be stuck in some iPhone looking mode. I can run apps but i can't type anything once they are open because they go sideways. I tried to run winter board to respring but once in apps i can't do anything. I am running OS 5.0.1 and its jailbroken. Anyone have any ideas how i can fix this? Everything on the screen is all out of whack. All my icons seem to be off and some vertical rows are like close side by side. I am lost. Also it won't change views when i flip the iPad either. No idea what I did to cause this. Thanks in advance for your help.[​IMG][​IMG]
    [​IMG]
    Last edited: Mar 18, 2012
  2. seneca18
    Offline

    seneca18 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    639
    Thanks Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denver, CO
    Ratings:
    +20 / 0
    You may do some more research but it looks like you may have to do a full restore and kill the jailbreak. Before though do a full soft and hard reset to see if that works so you don't have to loose your JB.
  3. iceman72
    Offline

    iceman72 iPF Novice

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    30
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    iceman72@gmail.com
    Ratings:
    +0 / 0
    it sucks because i have soft and hard reset several times and nothing.
  4. iceman72
    Offline

    iceman72 iPF Novice

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    30
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    iceman72@gmail.com
    Ratings:
    +0 / 0
    is there a way to respring from my iMac?
  5. iceman72
    Offline

    iceman72 iPF Novice

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    30
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    iceman72@gmail.com
    Ratings:
    +0 / 0
    I am no where near an apple shop.
  6. seneca18
    Offline

    seneca18 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    639
    Thanks Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denver, CO
    Ratings:
    +20 / 0
    No good...They will likely not work on it for you since it is jailbroken...Do you have sbs settings in cydia? Try respring from that. If not you prolly need to do a restore....:(
  7. leelai
    Offline

    leelai Administrator Staff Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    24,852
    Thanks Received:
    1,281
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +1,353 / 0
    I'll just transfer this thread to our Hacking section. Good luck!
  8. therealriley
    Offline

    therealriley iPad Junkie

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    552
    Thanks Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +21 / 0
    I haven't jailbroken for a while but I would say play around in winter board as two might be conflicting I'm not sure if it's changed much since iOS 3 but some was buggy as hell. Just a suggestion? Good luck.
  9. Mickey330
    Offline

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,433
    Thanks Received:
    1,701
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +1,817 / 0
    This type of behavior usually occurs when you install a tweak from Cydia that isn't compatible with the iPad.

    Can you get the iPad into Safe Mode? Cause you want to get back to Cydia an uninstall the latest tweak(s) you put on. Once you remove it/them, the iPad should then respring back to normal (or you can come out of Safe Mode and it'll look normal). Then, you can either go through a trial and error process to see which tweak it was that caused the issue, or swear that you'll never use that tweak again. :)

    The key here is, if you can't get to Cydia by just pressing the icon, is getting it into Safe Mode. So, try that and see how it works. Good luck and let us know how you get on.

    Marilyn

Share This Page