USA iPad 2 AT&T

Discussion in 'UK iPad General Discussions' started by fatwallet, Jun 24, 2011.

  1. fatwallet
    Offline

    fatwallet iPF Noob

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi, This my 1st post, I have a colleague at work who's son is nearly always in America with the Airforce and I've asked him to pick me up an iPad2 32/64 GB 3G/Wifi model. The little bit of research I've done, seems to says that I can put any UK micro sim into it and it will work fine? I understand that it can't be a Verzion iPad as they Verzion use a different 3G system to the UK.

    Can any one please confirm if this is true?

    Thanks in advance.

    Fatwallet aka Adrian.
  2. Tim SPRACKLEN
    Offline

    Tim SPRACKLEN iPad Legend

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    15,236
    Thanks Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +121 / 0
    That's correct. The AT&T iPad will work fine on a UK microSIM. You'll see there's some discussion in this Forum as to whether the iPad needs to be initialised on the AT&T network first in the US before returning it to the UK. Some Members have found difficulty if the iPad was not first used in the US on AT&T while others have suggested that this is not necessary. There doesn't yet seem to be a definitive answer but, for sure, the iPad works just fine in the UK.

    Tim
  3. thewitt
    Offline

    thewitt iPad Ninja

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    1,632
    Thanks Received:
    71
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +75 / 0
    I just received 4 more US iPads in Malaysia and just installed a local SIM. Nothing special required.

    This makes 22 iPads configured without initializing with the AT&T SIM first.

    -t
  4. Tim SPRACKLEN
    Offline

    Tim SPRACKLEN iPad Legend

    Joined:
    Jan 3, 2011
    Messages:
    15,236
    Thanks Received:
    121
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    Ratings:
    +121 / 0
    OK - thanks - I'll remove the caveat now about initialising in the US and assume that those Members who have had difficulties were experiencing a problem unrelated to this issue. Thanks.

    Tim
  5. jaxx
    Offline

    jaxx iPF Noob

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    How to install local (Malaysia) SIM?

    Hi t,
    Thanks. I will be traveling to Malaysia with my non US activated ATT IPAD2, and will need to use the 3G in Malaysia. What's your step-by-step to insatll local SIM? Would this work for IPAD2? Thanks much.
    J
  6. thewitt
    Offline

    thewitt iPad Ninja

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    1,632
    Thanks Received:
    71
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +75 / 0
    Push in the pin to eject the AT&T sim and replace it with a local SIM that's activated with a data plan.... Done.

    -t

Share This Page