1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

Re-Installed Mobile Substrate - Now can't access facetime

Discussion in 'iPad Hacking' started by Starman002, Dec 31, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    I have a jailbroke IPAD 2 Version 4.3.3 (8J2).

    Everything was ok until a couple of days ago.

    Then I went to a straight IPAD, no cydia tweaks or apps running.

    I could engage all the apps, but the screen didn't change.

    I had ten apps on the dock & was using categories to put apps in folder, etc

    Well, you get the drift. I was reading various ways to fix the IPAD 2 when I read
    one of the posts that said to uninstall mobile substrate. However it said make a
    list of all the apps that would be be deleted and then reinstall them.

    I did just that & low & behold the IPAD 2 looked just like before.

    I was very happy, however when I tried to use Facetime it will not activate.

    I used my Apple ID & even made a new account but still it gives me the following error:
    "FaceTime Activation
    Ann error occured during activation.
    Try again."

    When I do that, same error.

    Now Cydia has an update & you guessed it - to Mobile Substrate. I am scared to have to
    go through this all over again.

    Please help.

    Thank-you,

    Starman002
  2. graywolf
    Offline

    graywolf iPad Super Guru

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    3,655
    Thanks Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC USA
    Ratings:
    +35 / 0
    The mobile substrate update is for another fix. But mobile substrate shouldn't bother facetime unless you had a tweak installed that affected facetime.
  3. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    I would accept that except until this issue, I never had a problem with Facebook.

    Can you think of any tweak that may affect facebook?

    Also, is it your opinion that I should install the mobile substrate?

    Thank-you,

    Starman002
  4. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    I installed the mobile substrate from Cydia & my IPAD 2 sits at the apple window screen.

    Any ideas or should I just go to Itunes & run the 5.X upgrade & wait for the jailbreak?

    Please help.

    Starman002
  5. graywolf
    Offline

    graywolf iPad Super Guru

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    3,655
    Thanks Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC USA
    Ratings:
    +35 / 0
    It doesnt make any sense. There is some incompatible tweak you have installed that is messing your ipad up.
  6. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    I understand what you are saying, but since it is locked up, what would you suggest?


    Starman002
  7. graywolf
    Offline

    graywolf iPad Super Guru

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    3,655
    Thanks Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC USA
    Ratings:
    +35 / 0
    Well, if it just sits at the apple logo, then a restore is in your future.
    If you have your blobs saved than restore back to 4.3.3, but if you dont, then go up to 5.0.1 and wait for the jailbreak. :(
  8. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    I did an update on my IPad1 and it also became unusable. Now I am stuck with 5.0.1 on my Ipad2 and no Ipad 1.

    Cydia update caused the problem.

    I don't recommend doing any updates with cydia for a while.

    Thanks.

    Starman002
  9. graywolf
    Offline

    graywolf iPad Super Guru

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    3,655
    Thanks Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC USA
    Ratings:
    +35 / 0
    So, what did you do to update the iPad 1?
    If it was already jailbroken then you have to use DFU mode to update with itunes;
    http://www.ipadforums.net/ipad-hacking/27489-dfu-mode-dummies.html
  10. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    Sorry. I didn't explain myself correctly. I did an upgrade with Cydia on my Ipad1.

    Something in one of the upgrades, messed up the Ipad1 and now it goes to the Apple Logo
    and goes no further. I will have to go to Itunes & do the Restore & update to 5.0.1. But I
    have lost all my cydia tweaks & everything.

    I am very sad.

    Wish I knew what went wrong.

    Thanks for all your help.

    Starman002
  11. graywolf
    Offline

    graywolf iPad Super Guru

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    3,655
    Thanks Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC USA
    Ratings:
    +35 / 0
    The untethered jailbreak for 5.0.1 came out a few days ago, so your iPad 1 is set to go.
  12. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    I have tried doing the JB for 5.0.1 but my Ipad 1 just goes to the Apple Logon. When i try to do a restore to 5.0.1 via Itunes it just brings up the restore that I did for the Ipad 2. Any ideas?

    Please help.

    Thanks,

    Starman002
  13. graywolf
    Offline

    graywolf iPad Super Guru

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    3,655
    Thanks Received:
    35
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC USA
    Ratings:
    +35 / 0
    Did you use DFU mode to restore with itunes?
  14. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    Graywolf,

    How do I get to DFU mode?

    Starman002
  15. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,107
    Thanks Received:
    630
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +630 / 0
  16. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    f4780y,

    I am presently restoring the Ipad1 from Itunes to 5.0.1. Will all the apps & downloads not download until
    I get the unit Jailbroken? I have the downloads paused at this time.

    Thanks,

    Starman002
  17. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,107
    Thanks Received:
    630
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +630 / 0
    Sorry, I really don't understand that question...
  18. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    f4780y,

    My Ipad1 is at the Itunes screen & the computer is saying:
    The iPad "iPad" could not be restored. An unknown error occurred (2003).

    Any ideas?

    Starman002
  19. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,107
    Thanks Received:
    630
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +630 / 0
  20. Starman002
    Offline

    Starman002 iPF Novice

    Joined:
    Nov 4, 2010
    Messages:
    46
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Jacksonville, FL
    Ratings:
    +0 / 0
    f4780y,

    Please close this post.

    I had to Update my Ipad2 to 5.0.1 & it is no longer jailbroke. I am waiting on the jailbreak.

    I had to Update my Ipad1 to 5.0.1 & it is now jailbroke.

    This post is no longer relevant.

    Thank-you,

    Starman002
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Search tags for this page

cant access facetime

,

error 2003

,

i cant install mobile substrate