Question re Traffic Layer in Google Earth app

Discussion in 'iPad Apps' started by nightskyuap, May 10, 2011.

  1. nightskyuap

    nightskyuap iPF Noob

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi Everyone,

    This is my first post; I just found the forum while researching my question.

    I use the traffic layer every day on the PC version of Google Earth; I check how traffic is moving prior to leaving work, so I can plan alternate commuting routes. The traffic layer is missing from the iPad app (or I just can't find it). Does anyone have any information as to why it might have been omitted? bandwidth? I use an iPad 2.

    Any input is appreciated.

    thanks,
    nightskyuap:)
     
  2. peled

    peled iPad Junkie

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    890
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Israel
    Ratings:
    +3 / 0
    Do you have the 3G version, or just the WiFi.

    But we all know that the Google Earth has less features on the iPad, and that might be one of them.
     
  3. Somerled

    Somerled iPad Junkie

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    522
    Thanks Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Louisville, KY - USA
    Ratings:
    +26 / 0
    Hmm, I am not seeing a Traffic layer either.

    Personally, I have been using an app called "Traffic View" which links up with Trimarc cameras in my area. Check it out and see if it will do what you want. Make sure your area is supported before laying down any cash. What I like is I can set favs for the cameras along my route.

    There are other maps out there that grab the Traffic as well. MotionX GPS Drive HD is what I use for navigation on the iPad and it is spot on.
     
  4. nightskyuap

    nightskyuap iPF Noob

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi All,

    I apologize for neglecting to mention that my iPad 2 is WiFi only

    thanks,
    nightskyuap
     
  5. DontUnderstandMyIpad

    DontUnderstandMyIpad iPad Guru

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    3,193
    Thanks Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Outside my iPad, or was it inside?
    Ratings:
    +13 / 0
    You may need to use the Maps app, which comes preinstalled.

    When you open it, you will notice that the bottom right corner is dog-eared, you want to pull that corner up to open the underlying menu. One of the options is Traffic Overlay. Just set that to on and flap the map back ontop of the menu. The maps will now show traffic conditions.

    I don't think this works with Google Earth. But since Maps uses Google Maps as well, it shouldn't be much of an issue.
     
  6. nightskyuap

    nightskyuap iPF Noob

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    Ratings:
    +0 / 0
    thanks to all who replied..;)

    yes, I've decided - for now - to use the maps traffic feed. It is pre-installed. My thinking was that I''d consider mounting the iPad in my car, along with a hotspot, and be able to monitor a larger real-time traffic display than my iPhone 3GS can provide.

    best,
    nightskyuap
     
  7. Hayles66

    Hayles66 iPad Expert

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    8,897
    Thanks Received:
    327
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Somerset-UK
    Ratings:
    +343 / 0
    I never knew that about Maps, Tim is right when he say you learn something new each day.

    from Somerset UK on my iPad using IPF app
     

Share This Page

Search tags for this page

google earth ipad traffic

,

how to get traffic report on google earth ipad

,
traffic isnt showing on ipad
,

why can't google earth app show traffic

,
will google maps show live traffic on ipad