Location location location

Discussion in 'iPad Air Forum' started by Badlands, Aug 6, 2014.

  1. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0
    I am having issues with location services. Worked fine for several months then all of a sudden quit.
    Didn't change any settings on router or iPad.
    Any ideas?
     
  2. abababababab

    abababababab iPad Super Guru

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,147
    Thanks Received:
    696
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Singapore
    Ratings:
    +1,031 / 0
    Hi Badlands! Welcome to iPF!

    Could you please elaborate your problem? It is not possible to understand what problem you are having with your description.
     
    • Like Like x 1
    • Dislike Dislike x 1
    • List
  3. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    23,174
    Thanks Received:
    4,568
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +5,772 / 6
    Have you tried resetting your iPad? To do so, press and hold the power and home buttons until the screen goes black and the Apple logo appears, then release both buttons. When the iPad restarts see if the problem is still there. If that doesn't work, you could try restating all settings. No data will be lost if you try it. Here's how to do it. Go to Settings>Reset>Reset All Settings. You will lose things like WiFi passwords and website log in passwords.
     
  4. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0

    None of the location services will work. Siri, weather, maps, etc. Worked when I first got the iPad and now will not.
    I have reset, hard reset, reset network settings, reset router, etc.
     
  5. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0

    Yes, all of the above.
     
  6. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    23,174
    Thanks Received:
    4,568
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +5,772 / 6
    Maybe location services has been turned off in settings. Go to Settings>General>Restrictions>Location Services and check to see if the location services switch is turned on.image.jpg
     
    • Like Like x 2
    • Dislike Dislike x 1
    • List
  7. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    23,174
    Thanks Received:
    4,568
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +5,772 / 6
    I never said you were. I was just trying to cover the possibilities. Location services have been known to have been accidentally turned off for other members, which is why I made the post.
     
    • Like Like x 3
    • Winner Winner x 1
    • List
  8. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0
    image.jpg

    Sorry. Just SO annoyed at this iPad. It crashes constantly due to low memory issues and now this location stuff.
     

    Attached Files:

  9. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0
    Restrictions OFF. Locations ENABLED.
    image.jpg image.jpg
     
  10. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 3, 2011
    Messages:
    23,174
    Thanks Received:
    4,568
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina,Canada
    Ratings:
    +5,772 / 6
    How about trying this, if you haven't already tried it. Enable restrictions, turn off location services, then turn them on again.
     
  11. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0

    Have tried that too.
     
  12. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0
    image.jpg Can't even get the right time zone.
     
  13. abababababab

    abababababab iPad Super Guru

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,147
    Thanks Received:
    696
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Singapore
    Ratings:
    +1,031 / 0
    Location of an iPad is retrieved from Apple's database. If your router is comparatively new, Apple has no way to get your location instantly from the database, so that may be the problem. It will eventually be updated. The time varies from a few days to a few months to detect your wifi router, and even a year to get your exact location. Even my location isn't exactly accurate after a year of my being with the iPad.

    Did you buy a new router recently?
     
  14. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0
    I got a new AirPort Extreme last year. The iPad Locations worked with it for several months. Then they just quit last month.
     
  15. Badlands

    Badlands iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    20
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    ND
    Ratings:
    +0 / 0
    I also submitted my location and MAC address to Skyhook.
     

Share This Page

Search tags for this page

skyhook virgin media router