Jailbreak no longer working on iPad 2

Discussion in 'iPad Hacking' started by battery111, Mar 17, 2012.

  1. battery111
    Offline

    battery111 iPF Noob

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0 / 0
    So I've had my iPad 2 5.0.1 jailbroken with Absinthe since the day it was released. No issues until yesterday. Restarted and it booted as if it was semi-tethered. Safari crashes on open, none of my tweaks working, etc. Tried restarting again, same thing. Tried hard reset, same thing. Thought maybe I could use redsnow to "just boot" so I could get in there and figure out what was wrong but it won't support my iPad 2. Tried re-jailbreaking with absinthe but it won't because it says I'm already jailbroken. Any ideas what happened and what I can do to fix it? Apple is no longer signing 5.0.1 so I really don't want to restore. Is there something I can do with the Corona Injector CLI to fix it?
  2. Mickey330
    Offline

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,443
    Thanks Received:
    1,713
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +1,832 / 0
    Did you install any Cydia tweaks just before this started? Sometimes, this type of behavior is from the iPad trying to run incompatible tweaks... IOW, what were you or the iPad doing just before your latest restart?

    Can you get to Cydia? If so, I'd recommend you uninstall the latest tweaks you've put on (or all of the, for that matter). Even if nothing was recent, they may just have decided to not run correctly, or play well together.

    Then, if the UNinstallation makes the iPad "behave," then you can try putting them back one at a time.

    Sorry you are having the troubles. Good luck and let us know how you get on.

    Marilyn
  3. Bluray
    Offline

    Bluray iPad Fan

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    255
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Johannesburg
    Ratings:
    +3 / 0
    I also encountered issues a few times and as Marilyn explained, remove the last Cydia tweak and all should be fine again.
  4. battery111
    Offline

    battery111 iPF Noob

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0 / 0
    Unfortunately I can't run cydia to uninstall, and don't believe my ssh server is running either. The last tweak I installed was the patch for the directv app. Would love to uninstall it but can't figure out how to do it.
  5. Mickey330
    Offline

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,443
    Thanks Received:
    1,713
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +1,832 / 0
    Can you put it into Safe Mode? That'll calm it down enough to where you can get to Cydia (access it by finding it in Spotlight).

    Marilyn
  6. Bluray
    Offline

    Bluray iPad Fan

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    255
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Johannesburg
    Ratings:
    +3 / 0
    You can also try file explorer on your PC and try to locate the file if all fails. Hope you come right.
  7. Gzoladz
    Offline

    Gzoladz iPad Fan

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    281
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    D
    Ratings:
    +6 / 0
    Something similar to this happened to me. The turning point was when I updated xcon today. Cydia actually advised it would uninstall corona and I pressed ok too quickly :)
  8. battery111
    Offline

    battery111 iPF Noob

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0 / 0
    I believe the xcon issue mentioned is what happened to me. When I get home I'll see if I can get into safe mode and reinstall corona. If not is there a way to reinstall corona using the cli jailbreak tool?
  9. battery111
    Offline

    battery111 iPF Noob

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0 / 0
    no joy putting it into safe mode. SSH isn't working so I'm unable to trigger it that way, and sbsettings is obviously not working as well. I really hope I have not put myself in the position where I need to restore to 5.1 and say goodbye to being jailbroken anytime soon.
  10. Gzoladz
    Offline

    Gzoladz iPad Fan

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    281
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    D
    Ratings:
    +6 / 0
    Well we are two now...I even tried to go back to 4.3.3 but it did not work for some reason.

    Very silly on my side. I was not careful enough.

    Let us know how you get on.
  11. battery111
    Offline

    battery111 iPF Noob

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0 / 0
    Will do. I'm not giving up hope yet. I figure the only thing missing is corona. Has to be. Therefore there should be a way to reinstall corona without needing to restore. Biggest frustration is my iPad is only partially capable right now, since safari doesn't run.
  12. Gzoladz
    Offline

    Gzoladz iPad Fan

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    281
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    D
    Ratings:
    +6 / 0
    You are better off than I was then...my ipad didnt even started. It showed me briefly the password screen and then it rebooted again, in cycles.

    I hope you are luckier than I was. Also, one of the reasons I had decided not to buy the ipad 3 was because I did not want to be waiting for the jb, but that reason is no longer valid :)
  13. battery111
    Offline

    battery111 iPF Noob

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Ratings:
    +0 / 0
    I'm the same way. If I can't get this resolved I may just take the plunge.
  14. owensky
    Offline

    owensky iPF Novice

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    17
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I had the same problem but mine worked but wouldn't sync with iTunes and all my content showed up as "other."
  15. Gzoladz
    Offline

    Gzoladz iPad Fan

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    281
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    D
    Ratings:
    +6 / 0
    This merit a warning or a sticky as there must be a lot of users who got affected by this xcon update.
  16. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
    Just want to explore this a little deeper. I am an xCon user. I too have updated with the most recent version over the weekend on both jailbroken iPad (1 & 2) and both phones (iPhone 4 & 4S). As a test I also installed it on my wife's iPad and iPhone.

    At no time did the update remove Corona from any of my devices. It is not listed as a dependency on the package. I don't understand what went wrong in your situations. Can you all confirm the version number and the repo you have xCon installed from please? One of the repos may have a bad package.

    In Cydia, you can easily add the Corona untether package back to your device. If Cydia is not working, you can use redsn0w to perform a tethered boot by going to Extras > Just boot in redsn0w. Then Cydia will work until you get Corona installed.

    I also want to know when you install Corona, whether or not it says it will remove xCon. If it does not, then xCon was not the problem.

    Look forward to your answers.
  17. Gzoladz
    Offline

    Gzoladz iPad Fan

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    281
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    D
    Ratings:
    +6 / 0
    Hi there, when my ipad was prompted to update xcon and I clicked upgrade, I got the usual screen where cydia says what package will be installed. It also said it would remove corona, and other package starting with a B (but I can not remember the name). That is the moment whenI clicked too quickly as I should have stopped there.

    I can not remember from what repo I installed xcon, and I can not check now for obvious reasons. It was deffo one of the usual ones.

    After the upgrade, I got the usual click to reboot and that was the end.

    Also, hours before I had modified the file to allow the latest upgrade of imovie being on 5.0.1. I wonder if that has anything to do.
    Last edited by a moderator: Mar 18, 2012
  18. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
    And so there's your problem. You made your iPad think it is on 5.1 and Corona is coded to be dependant on 5.0.1 ONLY. Nothing to do with xCon. You should always learn about the consequences of hacking plists before you do it and never blindly click confirm!
  19. gresh14
    Offline

    gresh14 iPad Enthusiast

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    389
    Thanks Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7 / 0
    Think xcon also caused an issue I had this morning. My iPad was running slow Suomi rebooted and that was it, it stayed stuck on the boot logo and wouldn't do,anything else so had to restore and lost the jailbreak- soon enough they will have the new jailbreak oh well....
  20. Gzoladz
    Offline

    Gzoladz iPad Fan

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    281
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    D
    Ratings:
    +6 / 0
    So by hacking the plist cydia would have prompted me to remove corona regardless? Thanks for that, it is all learning.

Share This Page

Search tags for this page

directv app not working on jailbroken ipad

,
jailbroken ipad went into safe mode and wont open any jailbreak tweak or app
,
since ipad 2 is no longer produced, should i jailbreak?
,
why isnt safari working ipad jailbreak