1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

Is Wifi required for initializing a new iPad4?

Discussion in 'iPad 4 Forum' started by seymoria, Jun 13, 2013.

  1. seymoria
    Offline

    seymoria iPF Noob

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Ratings:
    +0 / 0
    Dear all.

    A friend has purchased a new iPad4.

    After installing iTunes on his desktop PC, he connected the iPad to it for its initialisation.

    However, the iPad says it needs Wifi connection and refuses to initialise.

    Can you shed some light on this problem?

    Thanks.
  2. skimonkey
    Offline

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,482
    Thanks Received:
    985
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,027 / 0
    Yes, you need to have an Internet connection to complete the process.

    Does he have wifi in his house? Has he turned on the wifi settings to detect the home network?
  3. seymoria
    Offline

    seymoria iPF Noob

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    India
    Ratings:
    +0 / 0
    The PC has a lan internet connection. Do we need a Wifi connection also? Currently he does not have Wifi.
  4. MoonlitSonata
    Offline

    MoonlitSonata Super Moderator Staff Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Messages:
    2,370
    Thanks Received:
    151
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Good ol' Midwest
    Ratings:
    +152 / 0
    Yes you need wi-fi. Especially if its not 3G/4G. The use of the ipad is severely limited without either way to connect.
    Last edited: Jun 13, 2013
  5. skimonkey
    Offline

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,482
    Thanks Received:
    985
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,027 / 0
    Yes--you need to have a wifi connection to complete the start-up of your device. If your friend does not have wifi-may want to suggest going to a friend/family who does so you can finish this process! It will take only a few minutes!

    Good luck!

Share This Page