1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

iPad 2 - Only EDGE issue

Discussion in 'iPad Hacking' started by Gotmilk0112, Dec 28, 2011.

  1. Gotmilk0112
    Offline

    Gotmilk0112 iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    58
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    RI
    Ratings:
    +3 / 0
    So I recently transferred my JB iPad 1 data to my new iPad 2, and upon using the 3G, I can only get edge, no 3G. I have 5 bars, but no 3G.

    The only thing I can think of that could be the problem is my JB iPad 1 had SBSettings installed, and both 3G and Data (the E icon) were switched to off when I made the backup for my iPad 2. I tried only turning on the E icon in SBSettings, but for some reason it keeps saying No Service...

    I guess I've got to switch them on again and make another backup? Unless there's a way to access the 3G switch on official firmware.
  2. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    634
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +634 / 0
    Yes, that's the problem. It's not a good idea to restore a new stock device with an old jailbroken backup :)

    To re-enable it without restoring IOS, you need to take a backup in iTunes, edit the K48AP.plist file in the backup using something like iBackupBot (a PC based tool), and then restore the backup via iTunes again. The key in the file which has probably been changed is:

    <key>telephony-maximum-generation</key>
    <real>3.5</real>

    It is probably set to something like 2.5 which is EDGE. Set it back to 3.5 which is 3G.

    But beware. You tamper with this file at your own risk. It is absolutely CRITICAL to your iPad and if you mess it up it will NOT boot and you will be forced to restore. Proceed with extreme caution!

    If you want a safer route then restore your iPad2 and start again from a fresh build (obviously, you CANT restore from a backup as you will just perpetuate the problem).

    Hope that helps.
  3. Gotmilk0112
    Offline

    Gotmilk0112 iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    58
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    RI
    Ratings:
    +3 / 0
    I can't find that file in the backup file :( There's no search function (that I can find) so that's not helping either...

    Looking through the list in iBackupBot, I can't find a "K48AP.plist" entry. What's its path?
    Last edited: Dec 28, 2011
  4. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    634
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +634 / 0
    Sorry, my bad, K48 is the iPad1 file which would have been originally modified on your original device. The iPad2 3G file is /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/K94AP.plist
  5. Gotmilk0112
    Offline

    Gotmilk0112 iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    58
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    RI
    Ratings:
    +3 / 0
    Uh...looking in iBackupBot, there is no System/Library/Coreservices, and I can't find K94AP.plist either.
  6. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    634
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +634 / 0
    OK if it's not in the backup then it sounds like it's a restore for you then... Sorry.
  7. Gotmilk0112
    Offline

    Gotmilk0112 iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    58
    Thanks Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location:
    RI
    Ratings:
    +3 / 0
    Eh, it's no issue :p I'll just flip the switches on my JB iPad 1 and make another backup. Haven't done much on my iPad 2 yet so I'm not losing anything in restoring it again.

    EDIT: Yep, did that and I've got 3G now.
    Last edited: Dec 28, 2011
  8. XytoX
    Offline

    XytoX iPF Noob

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi, i Have the same problem with my ipad 2, but i dont want to do a restore without backup because i dont wanne loose my data.
    when i do a clean restore without backup, it is fixed.. when I put backup back it is broken again..
    so the problem is inside the backup file.. how do i find my k94ap in my backupfile? i have used ibackupbot but didn't find it..
    thanks!
  9. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    634
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +634 / 0
    As the post above says, since it's not in the backup file, you need to restore. Either that, or jailbreak and use SBSettings to re-enable it again.

Share This Page

Search tags for this page
e symbol on ipad 2
,
edge ipad 2
,
how to switch ipad2 from edge to 3g network
,
how to turn edge to 3g on ipad 2
,
ipad 2 3g just work edge
,

ipad 2 edge only

,
ipad 2 only edge no 3g
,
ipad 2 only showing edge
,
ipad 3 only edge internet
,
ipad 3g edge only solution
,
ipad 3g only getting edge
,
ipad 5.1.1 edge only
,
ipad cannot 3g only edge
,

ipad2 only edge

,
ipad2 only edge workimg no 3g
,
ipad2 so fica em edge
,
k48ap.plist and ipad2 and edge
,
k48ap.plist telephony
,
my ipad 2 only enables internet edge, what do i do to get 3g
,
no 3g on ipad 2 only edge