iPad 2 - Only EDGE issue

Discussion in 'iPad Hacking' started by Gotmilk0112, Dec 28, 2011.

  1. Gotmilk0112

    Gotmilk0112
    Expand Collapse
    iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    4
    So I recently transferred my JB iPad 1 data to my new iPad 2, and upon using the 3G, I can only get edge, no 3G. I have 5 bars, but no 3G.

    The only thing I can think of that could be the problem is my JB iPad 1 had SBSettings installed, and both 3G and Data (the E icon) were switched to off when I made the backup for my iPad 2. I tried only turning on the E icon in SBSettings, but for some reason it keeps saying No Service...

    I guess I've got to switch them on again and make another backup? Unless there's a way to access the 3G switch on official firmware.
     
  2. f4780y

    f4780y
    Expand Collapse
    Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,114
    Thanks Received:
    648
    Yes, that's the problem. It's not a good idea to restore a new stock device with an old jailbroken backup :)

    To re-enable it without restoring IOS, you need to take a backup in iTunes, edit the K48AP.plist file in the backup using something like iBackupBot (a PC based tool), and then restore the backup via iTunes again. The key in the file which has probably been changed is:

    <key>telephony-maximum-generation</key>
    <real>3.5</real>

    It is probably set to something like 2.5 which is EDGE. Set it back to 3.5 which is 3G.

    But beware. You tamper with this file at your own risk. It is absolutely CRITICAL to your iPad and if you mess it up it will NOT boot and you will be forced to restore. Proceed with extreme caution!

    If you want a safer route then restore your iPad2 and start again from a fresh build (obviously, you CANT restore from a backup as you will just perpetuate the problem).

    Hope that helps.
     
  3. Gotmilk0112

    Gotmilk0112
    Expand Collapse
    iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    4
    I can't find that file in the backup file :( There's no search function (that I can find) so that's not helping either...

    Looking through the list in iBackupBot, I can't find a "K48AP.plist" entry. What's its path?
     
    #3 Gotmilk0112, Dec 28, 2011
    Last edited: Dec 28, 2011
  4. f4780y

    f4780y
    Expand Collapse
    Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,114
    Thanks Received:
    648
    Sorry, my bad, K48 is the iPad1 file which would have been originally modified on your original device. The iPad2 3G file is /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/K94AP.plist
     
  5. Gotmilk0112

    Gotmilk0112
    Expand Collapse
    iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    4
    Uh...looking in iBackupBot, there is no System/Library/Coreservices, and I can't find K94AP.plist either.
     
  6. f4780y

    f4780y
    Expand Collapse
    Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,114
    Thanks Received:
    648
    OK if it's not in the backup then it sounds like it's a restore for you then... Sorry.
     
  7. Gotmilk0112

    Gotmilk0112
    Expand Collapse
    iPF Novice

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    4
    Eh, it's no issue :p I'll just flip the switches on my JB iPad 1 and make another backup. Haven't done much on my iPad 2 yet so I'm not losing anything in restoring it again.

    EDIT: Yep, did that and I've got 3G now.
     
    #7 Gotmilk0112, Dec 28, 2011
    Last edited: Dec 28, 2011
  8. XytoX

    XytoX
    Expand Collapse
    iPF Noob

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Hi, i Have the same problem with my ipad 2, but i dont want to do a restore without backup because i dont wanne loose my data.
    when i do a clean restore without backup, it is fixed.. when I put backup back it is broken again..
    so the problem is inside the backup file.. how do i find my k94ap in my backupfile? i have used ibackupbot but didn't find it..
    thanks!
     
  9. f4780y

    f4780y
    Expand Collapse
    Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,114
    Thanks Received:
    648
    As the post above says, since it's not in the backup file, you need to restore. Either that, or jailbreak and use SBSettings to re-enable it again.
     

Share This Page



Search tags for this page
edge ipad 2
,
ipad 2 3g just work edge
,

ipad 2 edge only

,
ipad 2 only edge no 3g
,
ipad 2 only showing edge
,
ipad 3 only edge internet
,
ipad 3g only getting edge
,
ipad only showing edge
,
ipad2 only edge
,
no 3g on ipad 2 only edge