1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

iOS 4.e WiFi FAIL

Discussion in 'iPad Help' started by iwhalperin, Nov 23, 2010.

  1. iwhalperin
    Offline

    iwhalperin iPF Noob

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Marina del Rey CA
    Ratings:
    +0 / 0
    I have an iPad 3g that I've been using for the last several months. Both its 3G and WiFi have functioned flawlessly.

    I loaded 4.2 this afternoon. 3G is working flawlessly (thank G-D) but WiFi is "toes up". Once activated WiFi sees our network. It is able to log-on but it is not admitted to our network. Checking Settings-WiFi-On and selecting SheilaNet and then after the WiFi symbol appears on the device (in its usual place) and then ciicking on SheilaNet shows an IP Address of 169.254.159.250. Our network is 192.168.1.nnn. My treasured iPad is unable to connect to the Internet.

    All of our various Windows devices (phones and laptops) are able to log in the SheilaNet.

    I am flummoxed by this problem and would appreciate any suggestions.

    Thank you!

    Ivan
  2. w1ngman
    Offline

    w1ngman iPF Novice

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    43
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bumpass, VA
    Ratings:
    +0 / 0
    By 'our network', I'm assuming you mean your personal, home network? Are you in the position to restart/power cycle your wireless router? If so, try doing that and then try to reconnect your iPad to your network again. I can't say this will prove successful, but I've had need/success with recycling my home's wireless router on occasion.
  3. Pocobear
    Offline

    Pocobear iPad Junkie

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    608
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia, usa
    Ratings:
    +9 / 0
    Also, go into settings and tell it to forget that network, and then, set it up again. You could also tell it to renew the lease. It's giving itself an address instead of getting the address from the router.
  4. Al Rogers
    Offline

    Al Rogers iPad Enthusiast

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    420
    Thanks Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    St.Louis Mo
    Ratings:
    +4 / 0
    i have a couple of problems since updrading to the new OS. My GPS has me in Vera Cruz no matter how I try to change the position,the GPS is in Manual and wont change to 3G or Wi-fi, and the then Map Quest will not expand,it remains the size of a postage stamp,the same with AAA Trip Tik. Any idea anyone.

    Thanks, Al
  5. Al Rogers
    Offline

    Al Rogers iPad Enthusiast

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    420
    Thanks Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    St.Louis Mo
    Ratings:
    +4 / 0
    Since posting the above problems I have worked out the problems with Map Quest and Trip Tic but still have problems with Motion X GPS,looks like I'm not getting any signal from the Satellites.

    Al
  6. drosenth
    Offline

    drosenth iPF Novice

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    27
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cicero Indiana
    Ratings:
    +0 / 0
    Forgetting the network helped me with a connection issue under the 4.2gm version so definitely give it a try.
  7. hdunnigan
    Offline

    hdunnigan iPF Novice

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minneapolis, MN
    Ratings:
    +0 / 0
    This is good advice. The problem appears to lie in the iPad and not the home network.
  8. Balthasar
    Offline

    Balthasar iPF Noob

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Parramatta NSW
    Ratings:
    +0 / 0
    I’ve been happily using my home wireless network for a couple of months and suddenly I get a message “Unable to connect to the network†I’ve searched the forum and tried several solutions to no avail including re booting the modem (x3), and resetting the iPad.
    In settings – Wi-Fi, under “Choose a Network†it shows my “default†home network with a pad lock and a full strength signal. When I ‘click’ on it, I am asked for a password. I have tried the network key, and my iPad password but I get the message “Unable to connect to the network default†then Dismiss.
    Dummy that I am, I do not know how to tell it to forget that network nor how to renew the lease.
  9. Pocobear
    Offline

    Pocobear iPad Junkie

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    608
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia, usa
    Ratings:
    +9 / 0
    Tap on the little blue arrow to the right of where you see your network name and the lock icon. Tap on "Forget this Network" at top of screen. "Renew lease" is at the bottom of that page if you want to try that first. I would just "forget this network" and reset up you password/phrase, rather than "Renew lease" under the circumstance.
  10. Superbike81
    Offline

    Superbike81 iPad Addict

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    1,131
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Japan and Seattle
    Ratings:
    +2 / 0
    Upgraded to 4.2 today, no problems with Wi-Fi whatsoever.
  11. Balthasar
    Offline

    Balthasar iPF Noob

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Parramatta NSW
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks Pocobear but when I tap in that little blue arrow I dont get the 'Forget this network' or 'renew lease'. I get an empty box with IP Address
    DHCP BootP Static etc
  12. Pocobear
    Offline

    Pocobear iPad Junkie

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    608
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia, usa
    Ratings:
    +9 / 0
    If you don't have "Forget this Network" in a white box at the top of the page, you've got more serious problems. Time to try a soft-reset. Press the HOME and SLEEP buttons until the Apple icon appears, then release the buttons and wait for it to reboot.
    Now, if you still don't have "Forget this Network", it may be time for a restore.

    Keep in mind I am using iOS 3.2.2, not iOS 4.2.1. I haven't seen or heard of that screeen changing with the upgrade.
  13. iWags
    Offline

    iWags iPF Novice

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    78
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta Metro
    Ratings:
    +1 / 0
    HELP...I am having a very similar issue.
    Until yesterday, everything was perfect with the iOS update.
    Now, I have to soft reboot to get connected to WIFI. It works good for about 5 minutes, then loses connection and goes to 3G.
    I get the pop up asking to join network, and asking for password.
    Then it says can not connect. I am going to try and do a restore and see it that fixes the issues. I hate to do it, but this is very frustrating.
    No issues with iPhone4, it stays connected all the time. Apple TV and MAC and PC are all connected no problem too. So it MUST be the iPad.

    Any suggestions other than the restore? I tried the "forget network" and it still doesn't work.
  14. zzeng0502
    Offline

    zzeng0502 iPF Noob

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    8
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have exactly the same problem, I even tried restored back to 3.2.2 the wifi connect went back to normal. Now I tried the upgrade again, the wifi went very slow again, sometimes just lost connection. I tried everything, forget the network, restart router etc just didn't work. It's like the wifi is totally jammed. I had no choice now I have downgraded it back to 3.2.2, connect is perfect now. I don't know when would this problem be solved, untill then I can't use 4.2 , the connection is just unbearable.
  15. iWags
    Offline

    iWags iPF Novice

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    78
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta Metro
    Ratings:
    +1 / 0
    This sounds crazy, but try turning your screen brightness down a little. I had mine the brightest possible, turned it down a little and have stayed connected to WIFI for the past 4 hours. I did not do a restore. Hopefully it will last and this was the fix. I came across this fix will surfing around the net. Really odd...but it seems to work!

    Give it a try!
  16. Balthasar
    Offline

    Balthasar iPF Noob

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Parramatta NSW
    Ratings:
    +0 / 0
  17. Smilesbypayet
    Offline

    Smilesbypayet iPF Noob

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I am having the same problems - completely unable to connect to my home Wifi. Don't know about if it will connect at work or not. I've reset the router, did the "forget this network," did the reset on the iPad, turned the PC off and back on......nothing seems to work. It does accept my network password and the signal strength at the top left is at full. But no Safari, no email, no AppStore, nada. :mad:
  18. Miketank2
    Offline

    Miketank2 iPF Noob

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    oak harbor, Wa
    Ratings:
    +0 / 0
    Wi-Fi Failure

    I have a WiFi only Ipad and also having this issue. I have tried to reset the modem, Router, and Ipad with no results.
    Itunes reconizes my Ipad but my network does not. When i try to connect to network i am asked for password and am told that i have entered the wrong password. I have been very careful on how i entered it and know that i am doing it correctly.
    When i open my ipad network settings all data blocks are blank. no IPaddress, subnet, router, DNS, domain or Client ID. Also no option to renew this lease or forget this connection.
    Anyone know what is going on. I have tried reinstalling iOS and continue to get the same information.
    Any suggestions would be appreciated.

    Stating that you upgraded without any problems is Not useful help.
  19. BrennB
    Offline

    BrennB iPad Addict

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    1,278
    Thanks Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California
    Ratings:
    +4 / 0


    Funny that this comes up as it was a fix if you will for many with iOS 3.2.1

    If it works yay!
  20. Supernova
    Offline

    Supernova iPF Noob

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    2
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    UAE
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi,
    I have a similar problem, my iPad connects and it shows signal strength but no application has connection, but if I go and renew lease it all works fine for few min as long as I am continua sly using the device, once I stop using it nothing connects to the Internet until I renew lease. I have also tried resetting, forgetting, everything but no fix for this problem.
    Hope apple gives an update soon because this is not workable at all and I am getting really frustrated with my used to be trusted iPad.

Share This Page

Search tags for this page
blank ip address on ipad
,
blank ip addresss on ipad, wifi
,
ip address on ipad 3 is blank
,
ipad ios 7 connectivity renew leas
,

ipad ip address blank

,
ipad ip address empty
,
ipad network address blank
,

ipad renew lease wifi

,
ipad unable to renew lease
,
ipad wifi doesnt show renew lease option
,
ipad wifi renew lease button gone
,
mapquest classic foripad1
,
no renew lease ipad wifi
,
no renew lease on ipad
,
no renew lease on iphone
,
no renew lease settings ipad 2 wifi
,
why is ip address blank on ipad
,
why is ip address blank on ipad?
,
wifi fail on ipad
,
wifi ipad ip address blank