I need a little help.

Discussion in 'iPad 4 Forum' started by eddieg, Nov 18, 2012.

  1. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    I'm having a bit of a problem whenever I clear cache on my iPad 4 and re-sign in to forums then when I go back to these forums I have to sign in again then it will be fine it's just the first time I go back to these forums. Any ideas?


    Thanks Ed
  2. Kaykaykay
    Offline

    Kaykaykay iPad Wizard

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    6,973
    Thanks Received:
    443
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +443 / 0
  3. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    I understand how it works but when I re-sign in to the forums and then go back later I have to sign in again for the 2nd time only then will it remember my sign in info. This happens on all the forums I go to. BTW it doesn't do this on my iPhone.
  4. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    If you are signing in on the website using safari, make sure you check the "remember me" box. That way, you are always signed in.
  5. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    Yes I checked the remember me box.
  6. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    Go to settings > Safari> and make sure your private browsing is turned "OFF"--that way you ipad can accept this site and its cookies.

    Try that.
  7. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    Yup it's turned off. This is very strange after the 2nd sign in it remembers my user name and password.
  8. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    So it is working now?
  9. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    Nope still the same.
  10. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    Can someone please try this with there iPad 4. Clear cache and sign in to this forum then exit and let the iPad go to sleep for about 10 minutes and see if your user name and password were remembered.
  11. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    Have you tried to close out all your apps and do a restart? Than retry.

    If that doesn't work try do to a reset by holding the power button and home button together until the apple logo comes on to shut it off. Than retry.
  12. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0

    I think that worked I shut off my iPad turned it back on and that seemed to work Thanks for your help.
  13. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0

    I think that worked I shut off my iPad turned it back on and that seemed to work Thanks for your help.
  14. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    That's great to hear. Glad to help! :)
  15. buerkletucson
    Offline

    buerkletucson iPad Junkie

    Joined:
    Sep 25, 2012
    Messages:
    508
    Thanks Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Minnesota
    Ratings:
    +27 / 0
    Miracle what a reboot will accomplish. :thumbs:

    Geez, you'd think we were on a Microsoft forum or something. :D
  16. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    I just tried it again and it's doing it what could be causing this.
  17. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    I found that if I close safari in the multitasking bar then clear cache and a restart then sign into the forum it will work on the first sign in if I don't close safari when I clear cache and a restart then sign into the forum the next time I go to the forum I have to sign in again for the 2nd time then it will remember my log in info.
    Last edited: Nov 18, 2012
  18. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    Have you turned on your auto fill?

    Go to Safari>auto fill and turn on and enable username and password feature. Try that. You may have to put in to user name and password again, but give that a try.
  19. eddieg
    Offline

    eddieg iPF Novice

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    75
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    United States
    Ratings:
    +4 / 0
    Yeah I tried to turn that on but it doesn't do anything.
    Could you tell me how that works?
    Last edited: Nov 18, 2012
  20. skimonkey
    Online

    skimonkey Administrator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    18,628
    Thanks Received:
    1,077
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Michigan. USA
    Ratings:
    +1,156 / 1
    Gosh, the only other thing o would suggest is a reset of our your settings.

    Go to General>Reset>Reset all settings. You will than have to re-enter all of your log in information again.

    Just to make sure, that you are running ios 6.0.1 and that your device isn't jail broken?

Share This Page