How to restore jailbroken iPad 3 5.1.1

Discussion in 'iPad Hacking' started by Vitex, Apr 13, 2013.

  1. Vitex
    Offline

    Vitex iPF Novice

    Joined:
    Oct 5, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    I have a jailbroken iPad 3 in iOS 5.1.1 I want to restore it to iOS 6.1.2 not to 6.1.3.

    I have downloaded iOS 6.1.2 I do right click+ shift on restore.

    When I try to restore it with iTunes I get unknown error 3194. I have unchecked the box in tiny umbrella ( well I can't check it if I wanted to) I've tried to do it in dfu mode. I have also added the gs.apple.com code to the hosts file but nothing has worked.

    Can any one tell what I must do in order to restore my iPad?
  2. Mickey330
    Offline

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,513
    Thanks Received:
    1,759
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +1,898 / 0
    Unfortunately, the only iOS you can restore that iPad to is iOS 6.1.3. There is no way to restore it to any other iOS version. Sorry.

    Marilyn
  3. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
  4. Vitex
    Offline

    Vitex iPF Novice

    Joined:
    Oct 5, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    There is nothing wrong with my iPad I am just trying to upgrade to ios 6 and still be jailbroken.
  5. Vitex
    Offline

    Vitex iPF Novice

    Joined:
    Oct 5, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    If I follow that redsn0w toturial and re-restore to 5.1.1. Would I then be able to use iTunes to update my iPad to iOS 6.1.2 or just iOS 6, it doesn't matter which.
  6. Vitex
    Offline

    Vitex iPF Novice

    Joined:
    Oct 5, 2012
    Messages:
    11
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denmark
    Ratings:
    +0 / 0
    If I follow that redsn0w toturial and re-restore to 5.1.1. Would I then be able to use iTunes to update my iPad to iOS 6.1.2 or just iOS 6, it doesn't matter which.
  7. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
    No, it is an alternative. You didn't mention why you needed to restore, so I provided another option. IF you have 5.1.1 blobs you can re-restore to 5.1.1 with a fresh jailbreak, or you can go to 6.1.3 without a jailbreak as Marilyn pointed out. That is all.
  8. willerz2
    Offline

    willerz2 iPad Addict

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    1,264
    Thanks Received:
    233
    Trophy Points:
    63
    Location:
    New York
    Ratings:
    +246 / 0
    To put it simply, you cannot selectively restore on any iPads other than the iPad 1. The only exception is the iOS 5 re-restore feature for the iPad 2 and iPad 3. Outside of iOS 5, you cannot, under any circumstances, selectively restore to an iOS that's not the latest iOS.
  9. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Ok i hope this question isn't answered already. i registered just to ask it. I have an ipad 3,1 iOS 5.1.1 which was updated from iOS 5.1 and I believe it was updated through Settings on the ipad. i guess thats what is called OTA update. My jailbroken (jailbroken with absinthe) ipad cannot download any sources, and things are just falling apart like big boss no longer works and i cant reload the sources no matter what i do (its just a gray question mark and when i try via cydia home screen it times out) SBS Settings has stopped working via the notifications drop down etc. i just want to a fresh jailbroken copy of iOS 5.1.1 i have tinyumbrella and it only has the blobs for 5.1.1 (9B206)

    are there any options for me? how do i reinstall the jailbreak. I just want a fresh clean jailbroken ios 5.1.1

    oh btw whenever i try the redsnow option i get an error message something about the ticket cannot be reused
    Last edited: May 16, 2013
  10. Mickey330
    Offline

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,513
    Thanks Received:
    1,759
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +1,898 / 0
    You can try to re-restore iOS 5.1.1 on that iPad3. See this link for details: http://www.ipadforums.net/showthread.php?t=92572

    I don't know if it'll work, given that you say you upgraded to iOS 5.1.1 via the over-the-air method. But - its your only way to try and won't hurt anything if it doesn't work. Because, it is your only option for a "clean jailbreak" as the only iOS you can restore to is iOS 6.1.3 (which is not jail breakable).

    So, try it and see. Good luck and let us know how you get on.

    Marilyn
  11. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    it didn't work =(

    so since i upgraded from ios 5.1 to 5.1.1 OTA and i only have the blobs for 5.1.1 i guess i'm screwed

    is there anyway to restore bigboss and romulo.us repos both have grey questionmarks?

    PS is it possible to get back to iOS 5.1 without the blobs? or using the 5.1.1 blobs?
    Last edited: May 16, 2013
  12. willerz2
    Offline

    willerz2 iPad Addict

    Joined:
    Feb 22, 2012
    Messages:
    1,264
    Thanks Received:
    233
    Trophy Points:
    63
    Location:
    New York
    Ratings:
    +246 / 0
    No, you cannot under any circumstances restore without SHSH blobs. The only iOS that can be restored without blobs is iOS 4.1, and the iPad 3 was released with iOS 5 stock, meaning iOS 4 never existed. Check this
  13. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    so im basically stuck in the water or i can upgrade to 6.3 lose everything and wait for a 6.3 jailbreak.

    my biggest problem is the sources are messed up and i cannot download new mods. is there a help section on restoring broken/missing sources? is bigboss working ok? all of the bigboss options i have tried dont work. SSH ifile etc. its just a gray question mark and when i try to download anything using bigboss repo it times out. when i refresh sources bigboss times out as well. i think if i fix my sources problem i will be ok
  14. Mickey330
    Offline

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,513
    Thanks Received:
    1,759
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +1,898 / 0
    You can always try this new tool, iLex RAT. It can make it so your iPad is in a freewheel state (as in, when Cydia first got installed). Take a look here at how to use it: http://www.ipadforums.net/showthread.php?t=107529

    If that doesn't help, yeah, you are pretty much going to have to go to iOS 6.1.3 and be without a jail break.

    Marilyn
  15. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    now i just screwed myself even more.

    i used rat to remove all tweaks and bigboss still wont install. it says host unreachable.

    so now i LOST everything i had and can't get it back. ARRRRRR

    MUTHER EFFER
  16. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
    If you are crazy enough to remove the default repos, you CANNOT add them back in using the standard sources section. You get BigBoss back by tapping "More Package Sources" on the Cydia homepage.

    Try that, and you should be fine ;) Good luck!
    Last edited: May 17, 2013
  17. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    they stopped working and would time out which is why i removed them to begin with. when i try to reinstall them via the cydia homepage bigboss still says host unreachable and times out
  18. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
    Sounds like your router needs to be reset. Not being able to reach the host is rarely anything to do with the device itself.
  19. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    i will try that however, when i do the cydia repair option in RAT ALL other sources work fine, only bigboss times out. its just strange

    Speaking of which, is there anyway to download the sources locally onto my macbook and then push them to my ipad via usb cable?
    Last edited: May 18, 2013
  20. basmantard
    Offline

    basmantard iPF Novice

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    wow you have to be effing kidding me. great advice, i was using a dual band 2.4 and 5ghz router. all i did was switch from the 5ghz n only to the 2.4ghz ng and it worked. also i was using googles dns so i reset that back to my isp's dns BUT after i was able to get bigboss to load i put all the settings back just to see and it works fine. anyways thanks for the advice
    Last edited: May 18, 2013

Share This Page

Search tags for this page
can you restore a jailbroken ipad
,
cannot restore jailbroken ipad 3
,
factory reset jailbroken ipad
,
how to reset a jailbroken ipad 1
,
how to reset jailbroken ipad
,
how to reset jailbroken ipad 3
,
how to restore 6.1.3 on ipad 3 -downgrade
,
how to restore a jailbroken ipad 3
,

how to restore jailbroken ipad

,
how to restore jailbroken ipad 3
,
how to restore jailbroken ipad 3 5.1.1
,
ipad 5.1.1 wont restore
,
reset jailbroken ipad
,
restore a jailbroken ipad 3
,
restore ipad 3 to 5.1.1
,
restore jailbreak ios 5.1.1
,

restore jailbroken ipad

,
restore jailbroken ipad 3
,
restore jailbroken ipad 3 to 6.1.3
,
restoring jailbroken ipad