Help making a game remember my progress/rank on both iPad and iPhone

Discussion in 'iPad General Discussions' started by sw339, May 22, 2013.

  1. sw339

    sw339 iPF Novice

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    25
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0
    I am playing Robot Unicorn Attack 2 (don't laugh) on my iPhone but when I am home I like to play it on the larger screen of my iPad. I dont play alot of games on both devices usually sticking to the iPad for the most part so dont know how simple this is. The iPad does not remember my progress on iPhone. I am logged into gamecenter on both devices. Anything I am doing wrong? I looked in the games settings in "Settings" and I see nothing obvious.
     
  2. Mickey330

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,617
    Thanks Received:
    1,862
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +2,052 / 0
    Unless you are playing a game on a server (usually a multi-player game such as Words With Friends and the like), the two games on your two iDevices are different games and will not sync. You cannot sync your playing between devices; you have to work through the levels on each different device - no sharing.

    Sorry.

    Marilyn
     
    • Like Like x 1
  3. sw339

    sw339 iPF Novice

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    25
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0
    Oh I didnt know that, I assumed Game Centre synced everything. Good to know, thanks!
     
  4. sw339

    sw339 iPF Novice

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    25
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0
    Just found a fix for this actually. If Documents & Date in iCloud are both on, then both devices will share the same game data. Did it and now my iPad keeps up with my iPhone progress and my rank and points are the same on both. Just for anyone else who has this issue.
     
    • Like Like x 2
  5. Mickey330

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,617
    Thanks Received:
    1,862
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +2,052 / 0
    Well, that's pretty cool! I don't use this feature (and I don't play many games), so I didn't know about it. Thanks for letting us know and updating this thread.

    Marilyn
     
  6. leelai

    leelai Administrator Staff Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    24,834
    Thanks Received:
    1,291
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +1,370 / 0
    That's great info to know!

    Some games will sync between devices if they play the game through Facebook.

    Never knew of another way, so thanks for that!
     
  7. sw339

    sw339 iPF Novice

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    25
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0
    Yeah! I just stumbled upon it yesterday. It seems iCloud backup has to be on instead of iTunes (where it backs up on your PC). That way both "talk" to each other on the cloud and trade info. Now both games reflect the same progress and ranks. Not sure if it works for all games but it fixed itself for RUA2 when I did this on both devices.
     
  8. rhardin

    rhardin iPad Fan

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    249
    Thanks Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10 / 0
    Can it still work if the app is on a jailbroken iPod and your trying to move it to a non jailbroken iPad mini
     

Share This Page

Search tags for this page
can i save progress robot unicorn attack 2
,
how to save progress robot unicorn attack 2
,
robot unicorn attack 2 data transfer
,

robot unicorn attack 2 lost progress

,
robot unicorn attack 2 progress deleted
,
robot unicorn attack 2 save file
,
robot unicorn attack 2 sync
,
robot unicorn attack 2 sync progress between devices
,
robot unicorn attack android how reset
,
sync rua2 across devices