has anyone tried the HDMI connector with Displayout??

Discussion in 'iPad Hacking' started by addiosamigo, Mar 25, 2011.

  1. addiosamigo

    addiosamigo iPad Junkie

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    955
    Thanks Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +15 / 0
    I'm going to london tommorow so will try to pick up one but I'm guessing they will be sold out, just wondered if anyone has tried this on the ipad 1st gen?
     
  2. Dr.Gee

    Dr.Gee iPad Enthusiast

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    408
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0
    I have the device,no ipad2 and havnt tried it one my iPad 1.my understanding is that it will not work.you will need the component out model which only works with certain apps.
     
  3. Mickey330

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,597
    Thanks Received:
    1,841
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +2,018 / 0
    Just "marking" my spot for answers to this question, cause I'd like to know also. I am running a jailbroken iPad1, with iOS 4.2.1 and I have DisplayOut. To make my life easier (and avoid my "girly" confusion about cords and things :D), I'd like to get this HDMI cable 'cause then all I'd have to do is plug it in to my HDTV.

    So, Dr. Gee, you are saying this new HDMI cable will not work with a jailbroken iPad1 running DisplayOut?

    Thanks to addiosamigo for posting what I was just going to...

    Marilyn
     
  4. DontUnderstandMyIpad

    DontUnderstandMyIpad iPad Guru

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    3,193
    Thanks Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Outside my iPad, or was it inside?
    Ratings:
    +13 / 0
    The HDMI cable works with iPad 1. The only part not working is the mirroring feature, but since that is done by Displayout, the cable should work just fine.
     
  5. iPadCharlie

    iPadCharlie iPad Super Guru

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    4,231
    Thanks Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +8 / 0
    [​IMG]

    So its not just me who is confused!
     
  6. OUTL4W

    OUTL4W iPad Addict

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,237
    Thanks Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Gettysburg, Pa
    Ratings:
    +12 / 0
    is that official then...? I would like to know before spending 50bones on the hdmi adapter.
    Picked up a 25ft hdmi cable on amazon for under 10$. Actually picked up 2.

    According to Mtnmedic in this thread:
    http://www.ipadforums.net/ipad-gene...display-apps-first-gen-ipad-no-jailbreak.html

    It will work natively with some apps on the ipad1....but I guess if you want it to work for all apps then displayout is the way to go....apparently.
     
  7. Carnut

    Carnut iPF Novice

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    26
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Works great with my ipad1 4.2.1 jailbreak. Total Mirroring!! with TV2out.
    Just got it Yesterday.
     
  8. bdaved

    bdaved iPF Noob

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fruit Heights, UT USA
    Ratings:
    +0 / 0
    HDMI connector

    I just received my HDMI connector and it works on my iPad1, iOS4.3(no jailbreak). It only works for those programs that specifically allow for Video out but on those it does work. I watched the movie "Avatar" on my 28" Monitor and video and audio came thru fine. I was a little bummed that it did not output HD video but maybe I'm missing a setting somewhere?
     
  9. f4780y

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,106
    Thanks Received:
    636
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +636 / 0
    Also, word of warning, displayout wont install from Cydia on 4.3 yet due to an os version dependency check.
     
  10. Mickey330

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,597
    Thanks Received:
    1,841
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +2,018 / 0
    Great to hear! Can I assume TV2out is, essentially, the same as DisplayOut (for this purpose)?

    One question, because hardware tends to make me break out in hives (I'm not scared by computers/software - but hand me a cable or a remote ... eeeeek! :D):

    What kind of cable did you get to hook it up to your TV?

    It's just that I'm so confused looking at all the cable selections on the Apple web site...

    Thanks.

    Marilyn
     
  11. DontUnderstandMyIpad

    DontUnderstandMyIpad iPad Guru

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    3,193
    Thanks Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Outside my iPad, or was it inside?
    Ratings:
    +13 / 0
    What cable you need really depends on the type of TV you have.

    For example, I just use the HDMI cable, but that only works if your display has an HDMI input.

    Ideally you would take a look at the back of your TV to see what inputs it have, or perhaps post a picture of the inputs here. Anyway, most TV's should come with a Component Input, so this cable should work:

    http://store.apple.com/us/product/MC917ZM/A?fnode=MTc0MjU4NjE&mco=MjE1MDI5NDM
     
  12. addiosamigo

    addiosamigo iPad Junkie

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    955
    Thanks Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +15 / 0
    What's the quality like??
     
  13. OUTL4W

    OUTL4W iPad Addict

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,237
    Thanks Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Gettysburg, Pa
    Ratings:
    +12 / 0
    Where to find TV2out....can't find in cydia or app store.

    Thanks....
     
  14. ScubaNaked

    ScubaNaked iPF Noob

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nashville
    Ratings:
    +2 / 0
    It is called TVOut2 in Cydia not tv2out. :)
     
  15. addiosamigo

    addiosamigo iPad Junkie

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    955
    Thanks Received:
    15
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +15 / 0
    Got my hdmi adaptor, had to hold my own against the protesters! Lol I'll try it tomorrow and report back. So tempted to buy the iPad 2...
     

Share This Page

Search tags for this page

cydia display out hdmi

,
cydia display out review
,
does displayout work with hdmi
,

hdms hacking

,

ipad display out hdmi