Cydia not updating the changes...

Discussion in 'iPad Hacking' started by gonefishing, Aug 14, 2012.

  1. gonefishing

    gonefishing iPF Noob

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    But if I used search function for new packages, I can see it just on the changes tab it doesn't update


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  2. f4780y

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,106
    Thanks Received:
    636
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +636 / 0
    What package from what repo and what version is it at?

    It would be very unusual for an update to be available and not be offered if it is already installed. Can you take a screenshot of your "installed" version and the version of the "changes" tab which you think is newer, and attach them to your reply?
     
  3. gonefishing

    gonefishing iPF Noob

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    What do you mean by what version?

    if there's an available update for already installed package it will show the update, but all other new available packages is not showing in the changes tab. Last update shown is still sometime in July.

    I hope you understood what I meant.

    But if I used the search function and type in new package like "mini banners pro" which is one of the newer one, it will come up and can be install w/o a hitch.

    I will post the pic later, coz its my wife's ipad2 that's having a problem while mine is doing ok.



    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  4. Semel

    Semel iPad Enthusiast

    Joined:
    Mar 5, 2012
    Messages:
    334
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +9 / 0
    In the changes tab select it,then modify,then update
     
  5. f4780y

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,106
    Thanks Received:
    636
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +636 / 0
    OK, I understand you problem better now. The initial explanation seemed to be opposite of what you were saying.

    Sounds like you possibly have a corrupted / locked Cydia file. The file in question typically lives in the folders below var/lib/
    The most common one to cause problems is var/lib/dpkg/status
    But in your case it may be one of the others. It could be one of the ones in var/lib/Cydia

    I would suggest using iFile to RENAME some of those files. Stick .bak at the end of the file name as a backup. Then try running Cydia again. Cydia should rebuild each file you rename and go back to normal. If it fixes the problem, great. If not, move onto another file and try again. If you get into trouble, rename the file back to it's original state by removing the .bak extension you added.

    I would certainly start with the files in the Cydia, and dpkg folders. If you want to fastrack the process, try renaming the folders. Cydia should rebuild all their contents. If not, just rename them back.
     
  6. gonefishing

    gonefishing iPF Noob

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    that's not the problem. What I want is to see all the new packages available on my change tab


    Sent from my iPad using Tapatalk HD
     
  7. Semel

    Semel iPad Enthusiast

    Joined:
    Mar 5, 2012
    Messages:
    334
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +9 / 0
    And if you press the refresh button? It should show all new packages in changes.
     
  8. gonefishing

    gonefishing iPF Noob

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    that is the problem it wont show new changes
     
  9. Semel

    Semel iPad Enthusiast

    Joined:
    Mar 5, 2012
    Messages:
    334
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +9 / 0
    Try the following.Add or remove any source in cydia.Then refresh after that.See if it helps.
     
  10. gonefishing

    gonefishing iPF Noob

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    7
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    now I know the problem, she's playing some game and she adjusted the date/year to fast track her game, now while the ipad was in the year 2015 or 2018, she updated cydia..so some packages were updated while on that future date.

    now next question how can I delete those "future" packages?

    Here's a screenshot, take note of the date

    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 15, 2012
  11. Semel

    Semel iPad Enthusiast

    Joined:
    Mar 5, 2012
    Messages:
    334
    Thanks Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +9 / 0
    Correct the date and refresh again?
     
  12. f4780y

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,106
    Thanks Received:
    636
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +636 / 0
    You should still take a look at the files I mentioned above. That's where all of this data is drawn into Cydia from. If you want to re-set it, take a look at those files...
     
  13. Usheraaf

    Usheraaf iPF Noob

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    1
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Malaysia
    Ratings:
    +0 / 0
    i got the same problem like the screenshot. btw is this problem solved ? if it yes please tell me how to fix it. please help me D;
     
  14. Mickey330

    Mickey330 Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    11,619
    Thanks Received:
    1,862
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Western NY state (USA)
    Ratings:
    +2,052 / 0
    Did you try the fixes mentioned by f4780y in the post above (#5)?

    Marilyn
     

Share This Page

Search tags for this page
cydia changes not updating
,
cydia corrupted /var/lib/dpkg/status
,
cydia is not updating
,
cydia is not updating changes
,
cydia not refreshing
,

cydia not updating

,

cydia not updating changes

,
cydia not updating packages
,
cydia not upgrading packages
,
cydia wont update changes