Could this be why the new jailbreak didn't work for me?

Discussion in 'iPad Hacking' started by Macmee, Oct 10, 2010.

  1. Macmee
    Offline

    Macmee iPF Novice

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    I downgraded from 4.2 and I didn't have to use tinyumbrella to boot my ipad out of recovery. It just worked from the beginning.



    Also can people go to settings and about and then post your iPad spec in this thread and tell us if it worked for you or if it didn't?


    Model: MB292C
    Version 3.2.2 (7B500)
    Status: Not Jailbreaking
  2. gentlefury
    Offline

    gentlefury iPad Guru

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    2,623
    Thanks Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +7 / 0
    no, that is normal. If you are on 4.2 and you just hit restore it will go to 3.2.2 since that is the most current firmware version...if you want to go to 3.2.1 or 3.2 you have to do some tricks.
  3. Macmee
    Offline

    Macmee iPF Novice

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    Wait, if I go to 3.2 will it let me JB? Can I do that?
  4. f4780y
    Offline

    f4780y Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    7,109
    Thanks Received:
    635
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Troon, Scotland
    Ratings:
    +635 / 0
    Yes, by using jailbreakme.com... But you have to be able to GET to 3.2 (or better, 3.2.1) first. To do that you need to have your SHSH's saved. Those are the tricks... And if you don't know whether you have SHSH's, then more than likely you don't have them... And no, you cant get them now.

    Hope that "helps"
  5. blizzer3
    Offline

    blizzer3 iPF Novice

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    14
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    UK
    Ratings:
    +0 / 0
    you are most likely stuck like me at 3.2.2 and cant downgrade.
    if you didnt save the SHSH for 3.2 or 3.2.1 you cant downgrade.

    and i cant jailbreak either on 3.2.2,
    i did the same thing and i got a Ipad 3G 32GB
  6. Macmee
    Offline

    Macmee iPF Novice

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    What a shitty jailbreak it doesn't work for 1/2 of us.
  7. delrahim69
    Offline

    delrahim69 iPF Novice

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    21
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Yakima, WA
    Ratings:
    +0 / 0
    id say more than half macmee, i see way more people having the same problem where the icon doesnt appear than people who have it working.
  8. gentlefury
    Offline

    gentlefury iPad Guru

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    2,623
    Thanks Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +7 / 0
    You can downgrade....go to the hacking forum and look at the sticky thread about downgrading from 3.2.2 to 3.2.1.

    Also, I originally had 3.2, upped to 4.2, then went back to 3.2, then the new JB came out and I went back to 3.2.2 and jailbroke.
  9. djricekcn
    Offline

    djricekcn iPF Novice

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    89
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    "what a shitty jailbreak" isn't really polite imo, everyone who's trying to give jailbreka to the public doesn't need to. shouldn't complain about how bad the jailbreak is. not working, perhaps, but the jailbreak itself?
  10. rogatsby
    Offline

    rogatsby iPF Novice

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    71
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    It's because half the people here aren't doing it correctly...
  11. Panther
    Offline

    Panther iPF Novice

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    12
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    We aren't doing it incorrectly rogatsby. The instructions are simple. There must be an incompatibility somewhere. There are also people with multiple ipads that have it working on some but not others.

    Just because it worked for your iPad doesn't mean it works for all of them.
  12. ss56709
    Offline

    ss56709 iPF Noob

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I think it has to do with whether your ipad has 3.2.2 preloaded or not
  13. rogatsby
    Offline

    rogatsby iPF Novice

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    71
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    The reason for my comment was that I also failed the first three times I tried it. Then I tried it with iTunes open and adjusted the timing of the button presses/releases, and it worked.
  14. Kenney
    Offline

    Kenney iPF Novice

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    23
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I've tried it 20 times already, like literally, 20 times. All slightly different methods on 4 different computers. There is a bug in the software, no doubt about it.
  15. Fish
    Offline

    Fish iPF Noob

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    No its because you can't jailbreak iPads with a model that has "MB" in it. All successful jailbreaks have had "MC" iPad models. Hopefully geohot will fix this but it's not user error.
  16. Hazman
    Offline

    Hazman iPF Noob

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0

    Mine MC496ZP still unsuccessful ...
  17. Macmee
    Offline

    Macmee iPF Novice

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    93
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    You sir are an idiot.

    Of course we're doing it correctly. Some of us are able to jailbreak one of our iPads and not two. We're able to follow the instructions they are very easy. There is some sort of hardware or software difference on our ipads that must be prohibiting us from getting the jailbreak.
  18. rogatsby
    Offline

    rogatsby iPF Novice

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    71
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    What's with the personal attack? Not being able to jailbreak your iPad is not a reflection on your intelligence, you just can't do it. Stop being so insecure.

    It's not a software bug. It's user error. More and more people have been able to do this after initially failing multiple times, and it's because they changed how they were doing it or read other people's posts, instead of wasting time venting and attacking others. And by the way, yes, the instructions are easy, but from doing it a couple of times I noticed that Geohot's timing for the button releases in Limera1n is slightly off. That's why I posted a link with detailed instructions on how to put your device into DFU mode. For people who have had the iPod Touch or iPhone since the early jailbreaking days (like me), DFU is easy. But it's actually quite tricky in the beginning to get the timing right.

    You can call me an idiot, but at least I know how to jailbreak my iPad! :D
    Last edited: Oct 11, 2010
  19. Digikid
    Offline

    Digikid iPad Junkie

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    571
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Markdale, Ontario
    Ratings:
    +0 / 0
    Fighting about it is not helping others. Stop it you two.

    Had not tried yet but will try later on today....IF he releases the OSX version as I currently have no Windows and no PC....just an iMac.
    Last edited: Oct 11, 2010
  20. frajeff91
    Offline

    frajeff91 iPF Novice

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    10
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +0 / 0
    Think I'm onto something though. When I plug my iPad into my computer, it AUTOMATICALLY turns on. And iTunes AUTOMATICALLY starts up, even though I've set iTunes to not start up when I plug the pad in. It pops up with constant annoying pop ups about detecting an iPad in recovery mode, even if I've already closed iTunes. I think that the fact that, if the iPad is plugged into a computer, it automatically turns on, is messing with the jailbreaking process. I've noticed that for the people doing it on youtube videos, you aren't constantly hearing the dings windows makes when a piece of hardware gets disconnected and reconnected, and mine does it CONSTANTLY. Have they changed a setting somewhere?

    I'm going to try resetting the ipad to factory settings (after backing up, of course) and then doing it from a fresh clean boot.

Share This Page

Search tags for this page
7jailbreak.com didnt work
,
ipad jailbreak did not work
,
ipad model mb292c
,
seas0npass didnt work
,
what is the no of ipad whose model mc496zp
,

why my ipad jailbreak didnt work anymore