1. Due to the recent site upgrade, the iPadForums (iPF) App will no longer work. The new iPadForums.net website has been designed from the ground up to work perfectly from any mobile, tablet, or desktop computer using the built in internet browser. Create a shortcut to iPadForums.net on your home screen by following these steps: Create an icon for iPadForums.net

A Slave for the iPad.

Discussion in 'iPad Accessories for iPAD 1, 2 and 3' started by iVan, Mar 23, 2010.

  1. iVan
    Offline

    iVan iPad Ninja

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    1,932
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Near Montréal Québec
    Ratings:
    +6 / 0
    I'd like to have the iPad be my main computer but it would need to run Photoshop and serious CAD software first.

    Furthermore, I'm not too keen on storing big amounts of data on an easily stolen portable device. Although if it were a portal to a domestic server system and virtually empties when it leaves the reaches of the network, it would pretty well be my only computer.

    Can it be possible today?
  2. cimousa
    Offline

    cimousa Supporting Vendor Supporting Vendor

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    197
    Thanks Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Jersey
    Ratings:
    +5 / 0
    If a [proper] remote desktop app [not vnc] was available I believe that would do a great job for what you're asking. But I haven't seen a real remote desktop application on the iPhone.

    I have a Nexus One and I installed a true remote desktop app on it. Due to the limited screen size, it wasn't that great but if something like that were available on the iPad it would be amazing.
  3. gentlefury
    Offline

    gentlefury iPad Guru

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    2,623
    Thanks Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +7 / 0
    If VNC isn't a proper remote desktop what would you consider proper? VNC is so standard it comes with OSX.
  4. brobar
    Offline

    brobar iPad Fan

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    175
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    I use VNC on my iPhone all the time. Meets all my needs.
  5. cimousa
    Offline

    cimousa Supporting Vendor Supporting Vendor

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    197
    Thanks Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Jersey
    Ratings:
    +5 / 0
    It is very useful, I'm not denying that. But VNC (Screensharing on Macs) is a graphical representation of the desktop. Also I believe VNC is not encrypted (something the OP requested).

    If possible, Remote Desktop would be able to make use of the iPad's processor. VNC can not resize the resolution to match the iPad, only make the image of the desktop smaller/larger.

    Since Remote desktop service is built into Windows and has access to secret hooks that other applications (VNC) don't have access to, it is faster. And then of course there is the fact that the remote desktop feature is able to disable the windows server on the physical screen (on the server machine) so double redraws are eliminated.

    But since VNC can be used over multiple OSes I believe it will be the leader in remote desktop software and will meet the needs of the average user.

Share This Page

Search tags for this page
can i slave my ipad to an iphone
,
can i use ipad as a slave screen for iphone
,
do slaves make iphones
,
how do you slave a iphone to a ipad
,
how to make the iphone a slave to the server
,
how to slave ipad to iphone
,
ipad as slave monitor
,

ipad master slave

,

ipad slave monitor

,
ipad slaved to ipad
,
ipad slaving
,
ipadregisterslave the monitor
,
master and slave ipad
,
master slave ipad to ipad cable
,
slave ipad iphone
,

slave ipad to iphone

,
slave iphone to ipad
,
slaving an iphone
,
slaving ipad to iphone
,
using an ipad as a slave monitor