3G usuage. How much do you use?

Discussion in 'iPad Carriers' started by Taka, Jul 15, 2010.

  1. Taka
    Offline

    Taka iPF Noob

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Melbourne Australia
    Ratings:
    +0 / 0
    Now I have the iPad with 3G for nearly 2 months. I am having trouble using all the allowance there is with Optus Australia.

    I manage to use up only 2.2Gb of download and upload last month and that is with a lot of download of apps. By the way, apple does not allow me to download apps that more than 20Mb without logging into iTunes or Wifi.

    I watch YouTube I have to say once a day at most but even so I don't use up much. After 22 days in the 2nd month I only use up 600Mb of the 1.5Gb. The trend is that even on the lowest/cheapest plan. I am struggling.

    I guess I am asking anyone has an idea into usage of iPad and data allowance. I guess the US forum members here are on the unlimited plan and saying ... Don't care to me :p

    Thanks for your opinion in advance.
  2. MikesTooLz
    Offline

    MikesTooLz Super Moderator Staff Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    2,364
    Thanks Received:
    19
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Miami, FL
    Ratings:
    +20 / 0
    Yeah I got the unlimited plan.

    used 30gigs in my first month downloading and watching video podcasts.
  3. ipadfanatic
    Offline

    ipadfanatic iPad Fan

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    136
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +0 / 0
    That seems like a lot of bandwidth to use. Is this your main connection to the web or do you have broadband at home as well?
  4. MikesTooLz
    Offline

    MikesTooLz Super Moderator Staff Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    2,364
    Thanks Received:
    19
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Miami, FL
    Ratings:
    +20 / 0
    I have broadband at home but leave my ipad on 3g all the time.
  5. windycitycouple
    Offline

    windycitycouple iPF Novice

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    39
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Dumb question but where do you go to track usage? I went to the AT&T detail on the IPads settings tab but didnt see actual usage anywhere...


  6. CaptKirk
    Offline

    CaptKirk iPad Junkie

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    636
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Sacramento
    Ratings:
    +2 / 0
    I met my 5G quota last mont with my Sprint Overdrive MiFi. That was during a two week vacation with three family members each with their own iPads and or laptops. We had no other service, had to depend on the MiFi
  7. Taka
    Offline

    Taka iPF Noob

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    4
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Melbourne Australia
    Ratings:
    +0 / 0
    Looking at the website - there is likely you can check your usage when you log into the account at AT&T | Cell Phones, U-verse, Digital TV, DSL Internet, and Phone Service. I don't use that here down under :)

    I do put on both Wifi and 3G all the time. The iPad is smart enough to switch to Wifi where possible.
  8. windycitycouple
    Offline

    windycitycouple iPF Novice

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    39
    Thanks Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Nope, no luck on the website as the account login requires a phone number. Has to be some way to tell via the IPad.
  9. iVan
    Offline

    iVan iPad Ninja

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    1,932
    Thanks Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Near Montréal Québec
    Ratings:
    +6 / 0
    Go to settings, usage. On your iPad, that is.

    Reset it every time you get the bill and you'll be safe not to blast through.
  10. CaptKirk
    Offline

    CaptKirk iPad Junkie

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    636
    Thanks Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Sacramento
    Ratings:
    +2 / 0
    My data clock on my Sprint Overdrive MiFi resets at each billing cycle. Does ATT 3G reset itself at billing cycles or do you have an option to set yourself?
  11. MattIM
    Offline

    MattIM Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    1,230
    Thanks Received:
    53
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Fort Wayne, IN
    Ratings:
    +53 / 0
    You have to turn on cellular data

    In settings, then go to view account, enter your email address and password.

    I am on the limited plan. According to my status, 119 mgs good for 19 more days. I only have 3G running when I'm on a road trip. Today, I'm going to Indianapolis, with IPad directed stops. Road trips consume a lot of data.

Share This Page

Search tags for this page
3g = how many gb
,
how many gb are in 3g?
,
how many gb data allowance do i need at home
,
how many gb of data do i need for my ipad
,
how many gb would you need for a weeks vacation for an ipad
,
how many gigabytes do you need for 3g
,

how much data allowance do i need for an ipad

,
how much data do i need for an i pad
,
how much data do you use looking at a website on 3g
,
how much gb is in 3g
,
how much is 1.5gb of data?