Welcome to iPadForums.net Guest - Click Here to Register

Confirm 3g

This is a discussion on Confirm 3g within the iPad Travel Forum forums, part of the Apple iPad Discussions category; Hello everyone, I'm new My question is: is there a way to check the 3 g and make sure it works, without actually getting a ...

iPadForums.net is the original Apple iPad Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: Confirm 3g

  1. #1
    iPF Novice
    Member #
    56265
    Join Date
    May 2011
    Posts
    38

    Confirm 3g

    Hello everyone, I'm new
    My question is: is there a way to check the 3 g and make sure it works, without actually getting a plan? I want to use it when I go to Europe, so I don't want to activate it right now.

  2. Ads


  3. #2
    iPad Fan!
    Member #
    54115
    Join Date
    May 2011
    Location
    Socal
    Posts
    22
    at&t 3g is month to month there no plan. You can cancel anytime.

  4. #3
    iPF Legend
    Member #
    27654
    Liked
    119 times
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Scotland
    Posts
    15,248
    Quote Originally Posted by Ludee00 View Post
    Hello everyone, I'm new
    My question is: is there a way to check the 3 g and make sure it works, without actually getting a plan? I want to use it when I go to Europe, so I don't want to activate it right now.
    It depends where you live. In the UK several service providers will give you a free SIM for the iPad, which you can activate on line. To do that, you use the 3G to go to the service provider's web site (it will only allow you to go there before you've signed up) where you can enter your credit card details. But, you can at least check that the 3G is working OK.

    Tim

  5. #4
    iPF Novice
    Member #
    56265
    Join Date
    May 2011
    Posts
    38
    Thanks, that's a great idea. But I live in the states. Has anyone tried this here?
    -Laurie

  6. #5
    iPF Legend
    Member #
    27654
    Liked
    119 times
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Scotland
    Posts
    15,248
    Quote Originally Posted by Ludee00 View Post
    Thanks, that's a great idea. But I live in the states. Has anyone tried this here?
    I think the problem you may face is similar to many Members who visit the US and buy an iPad there. They almost always find that the iPad has to be activated first of all in the US before it will accept a 'foreign' SIM card. The software in the iPad wants to first of all connect to AT&T. So you may have to activate the iPad's 3G in the US - then immediately cancel it (or simply purchase the smallest package they offer). Then you'll have no problems using other SIM cards once you're overseas. If you search the Forum you'll see dozens of Members who have bought iPads in the US and who have done this and a few unfortunate members who did not and now find they cannot use their iPads back in their home country because the iPad *first of all* wants to connect to AT&T.

    Tim

  7. #6
    iPF Novice
    Member #
    68979
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Canmore, AB. Canada
    Posts
    11
    If I get this right. I need to activate a plan here (Canada) before I travel? The iPad is not locked like my iPhone? IE I can swap out Sim card for whatever country I'm in.
    I wonder if I can swap out and active sim card from Rogers for say a Vodafone in Europe without grief?
    Hugh

  8. #7
    iPF Novice
    Member #
    68979
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Canmore, AB. Canada
    Posts
    11

    iPad locked or unlocked

    Quote Originally Posted by HughB View Post
    If I get this right. I need to activate a plan here (Canada) before I travel? The iPad is not locked like my iPhone? IE I can swap out Sim card for whatever country I'm in.
    I wonder if I can swap out and active sim card from Rogers for say a Vodafone in Europe without grief?
    Hugh
    Perhaps it pays to wait for Rogers CS to answer the phone..... iPads are not locked but iPhones are. Therefore, I can buy a sim card in whichever country I'm travelling in (pay the fee) and I'll have service.
    Hugh

  9. #8
    iPF Legend
    Member #
    27654
    Liked
    119 times
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Scotland
    Posts
    15,248
    Quote Originally Posted by HughB View Post
    If I get this right. I need to activate a plan here (Canada) before I travel? The iPad is not locked like my iPhone? IE I can swap out Sim card for whatever country I'm in.
    I wonder if I can swap out and active sim card from Rogers for say a Vodafone in Europe without grief?
    Hugh
    In the US and Canada iPads are not locked and you can swap out your Roger's SIM card for any card in the country that you're visiting.

    Tim


Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Is there a way to setup iPad to confirm a purchase before buying?
    By cruiser in forum iPad General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 05-12-2012, 01:04 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 03-11-2011, 08:07 PM
  3. Please Confirm Large PDF can be read.
    By zipur in forum iPad 2 Forum
    Replies: 3
    Last Post: 03-09-2011, 12:22 PM
  4. Looking for an app to confirm attendance.
    By Alex Michel in forum iPad General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 09-16-2010, 05:47 PM

Search tags for this page

how can you confirm 3g on ipad

,

need to activate 3g when out of country

Click on a term to search for related topics.