Welcome to iPadForums.net Guest - Click Here to Register

Problem about Mail settings

This is a discussion on Problem about Mail settings within the iPad Help forums, part of the Apple iPad Discussions category; Sometimes when I access my mail, either through me.com, or through wanadoo.fr, and also through iCloud, I get a message saying that there is something ...

iPadForums.net is the original Apple iPad Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    iPF Novice
    Member #
    157699
    Liked
    1 times
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    France
    Posts
    36

    Problem about Mail settings

    Sometimes when I access my mail, either through me.com, or through wanadoo.fr, and also through iCloud, I get a message saying that there is something wrong with my settings and the system cannot handle either displaying mail on the screen, or sending it from my iPad. The message preview is displayed on the left side of the screen in landscape view, and when sending I can get as far as hitting the Send button.
    In response to the instruction to review settings, I go to Settings and click on Mail. Then, without doing anything else at all, I click on DONE, whereupon the problem disappears, the incoming mail is displayed, and the outgoing mail is sent.

    What is going on and should I do something about it?

  2. Ads


  3. #2
    iPF Legend
    Member #
    28530
    Liked
    1523 times
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Walla Walla, WA
    Posts
    15,433
    Could just be a glitch, could be a problem with specific emails. Keep an eye on it and see if you notice it popping up in conjunctions with specific emails senders.

    If you have not done so, give these common fixes a try and see if they help.

    Close/Clear the app: With the problem app closed, double tap on the Home button to get the multitask bar. Tap and hold on any icon in the bar until they jiggle, then tap the minus sign on the problem app. This will remove it from RAM and insure a clean start the next time you launch the app.

    If that does not work try a restart,

    Restart: Hold down the power button until the power off slider appears. Slide it off. When the iPad finishes shutting down, hold down the power button again until the Apple logo appears. Apple recommends you restart the iPad at least once a month.

    and then a reset if that does not work.

    Reset: Hold down the power and home buttons until the Apple logo appears. The iPad will reboot. This usually takes a bit longer than a restart.

    You can also try deleting and re-adding the accounts and see if that helps.

  4. #3
    iPF Novice
    Member #
    157699
    Liked
    1 times
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    France
    Posts
    36
    Quote Originally Posted by twerppoet
    Could just be a glitch, could be a problem with specific emails. Keep an eye on it and see if you notice it popping up in conjunctions with specific emails senders.

    If you have not done so, give these common fixes a try and see if they help.

    Close/Clear the app: With the problem app closed, double tap on the Home button to get the multitask bar. Tap and hold on any icon in the bar until they jiggle, then tap the minus sign on the problem app. This will remove it from RAM and insure a clean start the next time you launch the app.

    If that does not work try a restart,

    Restart: Hold down the power button until the power off slider appears. Slide it off. When the iPad finishes shutting down, hold down the power button again until the Apple logo appears. Apple recommends you restart the iPad at least once a month.

    and then a reset if that does not work.

    Reset: Hold down the power and home buttons until the Apple logo appears. The iPad will reboot. This usually takes a bit longer than a restart.

    You can also try deleting and re-adding the accounts and see if that helps.
    I

    I have tried your suggestions, but the "feature" still occurs. If I manage to fix i I will post my findings.
    Thanks for your help

  5. #4
    iPF Legend
    Member #
    28530
    Liked
    1523 times
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Walla Walla, WA
    Posts
    15,433
    Ok. Sorry not to be of more help.

  6. #5
    iPF Novice
    Member #
    157699
    Liked
    1 times
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    France
    Posts
    36
    Quote Originally Posted by Moray

    I

    I have tried your suggestions, but the "feature" still occurs. If I manage to fix i I will post my findings.
    Thanks for your help
    Hi! I have looked at the mail settings again, and I am still getting the problem. It seems always to say that it cannot find the me.com account, but as I said before, all I have to do is go to the Mail account page and hit "Done" without doing anything else and all is well. Also, although it says it can't find the account, it first sends my message using that account and THEN tells me it can't find it. My other accounts are wanadoo.fr and iCloud, and the default is "mobile.me". I wonder if it is to do with the discontinuing if mobile.me. If so, perhaps I should erase everything to do with the mobile.me and me.com and then start agin from zero. What do you think?

    Neville

  7. #6
    Super Moderator
    Member #
    37823
    Liked
    748 times
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cranbrook, Kent, UK
    Posts
    17,132
    Quote Originally Posted by Moray

    Hi! I have looked at the mail settings again, and I am still getting the problem. It seems always to say that it cannot find the me.com account, but as I said before, all I have to do is go to the Mail account page and hit "Done" without doing anything else and all is well. Also, although it says it can't find the account, it first sends my message using that account and THEN tells me it can't find it. My other accounts are wanadoo.fr and iCloud, and the default is "mobile.me". I wonder if it is to do with the discontinuing if mobile.me. If so, perhaps I should erase everything to do with the mobile.me and me.com and then start agin from zero. What do you think?

    Neville
    My main email account is mac.com (me.com) and I haven't had any issues at all with it so I suspect the issue is somewhere else.

    The Archangel

  8. #7
    iPF Novice
    Member #
    157699
    Liked
    1 times
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    France
    Posts
    36
    Quote Originally Posted by Gabriel1

    My main email account is mac.com (me.com) and I haven't had any issues at all with it so I suspect the issue is somewhere else.

    The Archangel
    Thanks. Fortunately it is annoying but not incapacitating!

    Nm


Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. E-mail settings & contacts close
    By anna_e in forum iPad Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-07-2011, 10:08 AM
  2. Outgoing mail settings.........
    By lordmarshall2011 in forum iPad 2 Forum
    Replies: 1
    Last Post: 10-22-2011, 03:03 AM
  3. stmp outgoing mail settings for unicom- china
    By hancor in forum iPad General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 09-15-2011, 01:51 AM
  4. Mail and Mail Settings will not open
    By gmhd404 in forum iPad Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-12-2011, 05:30 AM
  5. Mail settings question
    By WTK in forum iPad General Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 04-04-2011, 06:32 AM

Search tags for this page

can't email from wanadoo to comcast
,
cant find the mail settings ipad
,

ipad sending email from wrong account

,

my ipad sends mail from the wrong account

,

wanadoo email settings ipad

,

wanadoo.fr email settings

,

wanadoo.fr email settings iphone

,
wanadoo.fr mail problem
Click on a term to search for related topics.