Welcome to iPadForums.net Guest - Click Here to Register

iPad 2 - Only EDGE issue

This is a discussion on iPad 2 - Only EDGE issue within the iPad Hacking forums, part of the Apple iPad Discussions category; So I recently transferred my JB iPad 1 data to my new iPad 2, and upon using the 3G, I can only get edge, no ...

iPadForums.net is the original Apple iPad Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    iPF Novice
    Member #
    85385
    Liked
    2 times
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    RI
    Posts
    46

    iPad 2 - Only EDGE issue

    So I recently transferred my JB iPad 1 data to my new iPad 2, and upon using the 3G, I can only get edge, no 3G. I have 5 bars, but no 3G.

    The only thing I can think of that could be the problem is my JB iPad 1 had SBSettings installed, and both 3G and Data (the E icon) were switched to off when I made the backup for my iPad 2. I tried only turning on the E icon in SBSettings, but for some reason it keeps saying No Service...

    I guess I've got to switch them on again and make another backup? Unless there's a way to access the 3G switch on official firmware.

  2. Ads


  3. #2
    Super Moderator
    Member #
    14571
    Liked
    632 times
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Troon, Scotland
    Posts
    7,104
    Yes, that's the problem. It's not a good idea to restore a new stock device with an old jailbroken backup

    To re-enable it without restoring IOS, you need to take a backup in iTunes, edit the K48AP.plist file in the backup using something like iBackupBot (a PC based tool), and then restore the backup via iTunes again. The key in the file which has probably been changed is:

    <key>telephony-maximum-generation</key>
    <real>3.5</real>

    It is probably set to something like 2.5 which is EDGE. Set it back to 3.5 which is 3G.

    But beware. You tamper with this file at your own risk. It is absolutely CRITICAL to your iPad and if you mess it up it will NOT boot and you will be forced to restore. Proceed with extreme caution!

    If you want a safer route then restore your iPad2 and start again from a fresh build (obviously, you CANT restore from a backup as you will just perpetuate the problem).

    Hope that helps.
    15" MacBookPro with Retina Display 16GB 3.4GHz i7 256GB | iPad4 WiFi 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad3 4G 64GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad2 3G 64GB 5.1.1 (redsn0w) | iPad1 3G 64GB 4.3.3 (jbme) |
    iPhone5 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPhone4S 64GB 5.1.1 (absinthe) | iPhone4 32GB 7.0b2 (stock) | iPhone3G 16GB 3.1.3 (jbme) | iPod Classic 6G 160GB (stock) | AppleTV 2G 5.0.2 (seas0npass)


    Please review the hacking section rules and our main rules before posting!

  4. #3
    iPF Novice
    Member #
    85385
    Liked
    2 times
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    RI
    Posts
    46
    I can't find that file in the backup file There's no search function (that I can find) so that's not helping either...

    Looking through the list in iBackupBot, I can't find a "K48AP.plist" entry. What's its path?
    Last edited by Gotmilk0112; 12-28-2011 at 03:48 PM.

  5. #4
    Super Moderator
    Member #
    14571
    Liked
    632 times
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Troon, Scotland
    Posts
    7,104
    Sorry, my bad, K48 is the iPad1 file which would have been originally modified on your original device. The iPad2 3G file is /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/K94AP.plist
    15" MacBookPro with Retina Display 16GB 3.4GHz i7 256GB | iPad4 WiFi 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad3 4G 64GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad2 3G 64GB 5.1.1 (redsn0w) | iPad1 3G 64GB 4.3.3 (jbme) |
    iPhone5 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPhone4S 64GB 5.1.1 (absinthe) | iPhone4 32GB 7.0b2 (stock) | iPhone3G 16GB 3.1.3 (jbme) | iPod Classic 6G 160GB (stock) | AppleTV 2G 5.0.2 (seas0npass)


    Please review the hacking section rules and our main rules before posting!

  6. #5
    iPF Novice
    Member #
    85385
    Liked
    2 times
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    RI
    Posts
    46
    Uh...looking in iBackupBot, there is no System/Library/Coreservices, and I can't find K94AP.plist either.

  7. #6
    Super Moderator
    Member #
    14571
    Liked
    632 times
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Troon, Scotland
    Posts
    7,104
    OK if it's not in the backup then it sounds like it's a restore for you then... Sorry.
    15" MacBookPro with Retina Display 16GB 3.4GHz i7 256GB | iPad4 WiFi 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad3 4G 64GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad2 3G 64GB 5.1.1 (redsn0w) | iPad1 3G 64GB 4.3.3 (jbme) |
    iPhone5 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPhone4S 64GB 5.1.1 (absinthe) | iPhone4 32GB 7.0b2 (stock) | iPhone3G 16GB 3.1.3 (jbme) | iPod Classic 6G 160GB (stock) | AppleTV 2G 5.0.2 (seas0npass)


    Please review the hacking section rules and our main rules before posting!

  8. #7
    iPF Novice
    Member #
    85385
    Liked
    2 times
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    RI
    Posts
    46
    Eh, it's no issue :P I'll just flip the switches on my JB iPad 1 and make another backup. Haven't done much on my iPad 2 yet so I'm not losing anything in restoring it again.

    EDIT: Yep, did that and I've got 3G now.
    Last edited by Gotmilk0112; 12-28-2011 at 04:30 PM.

  9. #8
    iPF Noob
    Member #
    244165
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1
    Hi, i Have the same problem with my ipad 2, but i dont want to do a restore without backup because i dont wanne loose my data.
    when i do a clean restore without backup, it is fixed.. when I put backup back it is broken again..
    so the problem is inside the backup file.. how do i find my k94ap in my backupfile? i have used ibackupbot but didn't find it..
    thanks!

  10. #9
    Super Moderator
    Member #
    14571
    Liked
    632 times
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Troon, Scotland
    Posts
    7,104
    As the post above says, since it's not in the backup file, you need to restore. Either that, or jailbreak and use SBSettings to re-enable it again.
    15" MacBookPro with Retina Display 16GB 3.4GHz i7 256GB | iPad4 WiFi 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad3 4G 64GB 6.1.2 (evasi0n) | iPad2 3G 64GB 5.1.1 (redsn0w) | iPad1 3G 64GB 4.3.3 (jbme) |
    iPhone5 32GB 6.1.2 (evasi0n) | iPhone4S 64GB 5.1.1 (absinthe) | iPhone4 32GB 7.0b2 (stock) | iPhone3G 16GB 3.1.3 (jbme) | iPod Classic 6G 160GB (stock) | AppleTV 2G 5.0.2 (seas0npass)


    Please review the hacking section rules and our main rules before posting!


Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. iPad 2 edge coming apart!!
    By free0rda in forum iPad 2 Forum
    Replies: 37
    Last Post: 09-29-2012, 07:25 AM
  2. IPAD 2 stuck on Edge no 3G
    By WiccaWhat in forum iPad 2 Forum
    Replies: 3
    Last Post: 11-05-2011, 02:29 AM
  3. My iPad 3G (iOS 4.2 GM) only displays EDGE.
    By DrBRAD in forum iPad General Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 12-05-2010, 09:35 AM
  4. when 3G not available will Ipad use Edge?
    By quiltfanatic in forum iPad Help
    Replies: 8
    Last Post: 04-06-2010, 10:01 AM

Search tags for this page

edge ipad 2
,

ipad 2 edge

,

ipad 2 edge only

,

ipad 2 only edge

,
ipad 2 only showing edge
,
ipad 3g only getting edge
,
ipad2 only edge
,
k48ap.plist and ipad2 and edge
Click on a term to search for related topics.