Welcome to iPadForums.net Guest - Click Here to Register

Mobilesubstrate is not functioning problem

This is a discussion on Mobilesubstrate is not functioning problem within the iPad Hacking forums, part of the Apple iPad Discussions category; After I used evasion to jailbreak ios6.1.2 , I got a problem about Mobilesubtrate is not functioning , some tweaks in Cydia require to respring ...

iPadForums.net is the original Apple iPad Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    iPF Novice
    Member #
    52878
    Join Date
    May 2011
    Posts
    28

    Mobilesubstrate is not functioning problem

    After I used evasion to jailbreak ios6.1.2 , I got a problem about Mobilesubtrate is not functioning , some tweaks in Cydia require to respring after installing, I pressed respring then i got 70% chances to get this message after a very long reboot..... It's very annoying, plz help
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mobilesubstrate is not functioning problem-image-1013683889.jpg  

  2. Ads


  3. #2
    Super Moderator
    Member #
    13576
    Liked
    1447 times
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Western NY state (USA)
    Posts
    11,055

    Mobilesubstrate is not functioning problem

    More than likely, you've got some tweak installed that is incompatible with the iPad or your iOS (or both). IMO, that's why Mobile Substrate keeps throwing you into Safe Mode.

    So, I think you've got a Mobile Substrate-using tweak that is not working properly. If you can remember, try to uninstall any tweaks you loaded just before this behavior began. Or, if you have SBSettings installed, turn off all the Mobile Substrate items. Then, turn them on, one by one (respringing in between) to see if you can find which one is the culprit. If you locate one that is causing the issue, then uninstall it from Cydia (but make sure it's turned ON in SBSettings - else it'll cause additional issues).

    If you can't remember what tweaks you've installed or the checking Mobile Substrate items doesn't help (or you don't have SBSettings), may I ask that you list all the tweaks you currently have installed. Maybe we can help you ID the "culprit(s)"...

    Marilyn
    Space Gray 32GB WiFi-only iPad Air & Black 32GB iPhone 5 (both jailbroken on iOS 7.0.6 w/evasi0n7)
    * * * PLEASE READ * * * Forum Rules * * * Hacking Section Rules * * * PLEASE READ * * *

  4. #3
    iPF Novice
    Member #
    52878
    Join Date
    May 2011
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by Mickey330 View Post
    More than likely, you've got some tweak installed that is incompatible with the iPad or your iOS (or both). IMO, that's why Mobile Substrate keeps throwing you into Safe Mode.

    So, I think you've got a Mobile Substrate-using tweak that is not working properly. If you can remember, try to uninstall any tweaks you loaded just before this behavior began. Or, if you have SBSettings installed, turn off all the Mobile Substrate items. Then, turn them on, one by one (respringing in between) to see if you can find which one is the culprit. If you locate one that is causing the issue, then uninstall it from Cydia (but make sure it's turned ON in SBSettings - else it'll cause additional issues).

    If you can't remember what tweaks you've installed or the checking Mobile Substrate items doesn't help (or you don't have SBSettings), may I ask that you list all the tweaks you currently have installed. Maybe we can help you ID the "culprit(s)"...

    Marilyn
    Thx, but the problem is its not in safemode , because not all tweaks are disable like safemode, all tweaks are still enable but some of them are not functioning , when I enter the Activator Setting then it popups the message( image ) , I thought the latest version of evasion would solve the problem but its not

  5. #4
    iPF Novice
    Member #
    52878
    Join Date
    May 2011
    Posts
    28
    I can return to normal springboard when I press restart

  6. #5
    iPad Addict
    Member #
    167823
    Liked
    187 times
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    New York
    Posts
    1,136
    Check the compatibility of your Cydia tweaks and apps and find the problem there. Here's a fairly large list that you can reference to

    https://docs.google.com/spreadsheet/...owsperpage=600
    iPhone 4S White 16 GB iOS 7.1 ||iPad Mini 16GB (WiFi) iOS 7.0.4 Evasi0n7||AppleTV2 iOS 5.2 Seas0nPass
    Please read and abide by the forum rules
    iPhone Forums Moderator

  7. #6
    iPF Novice
    Member #
    52878
    Join Date
    May 2011
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by willerz2 View Post
    Check the compatibility of your Cydia tweaks and apps and find the problem there. Here's a fairly large list that you can reference to

    https://docs.google.com/spreadsheet/...owsperpage=600
    Thx a lot


Home | Forum | Active Topics | What's New

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. Camera not functioning
    By Zuno86 in forum iPad Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-23-2013, 07:39 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 03-17-2012, 07:44 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 01-07-2012, 11:33 AM
  4. Zagat to go not functioning
    By SPOLSKY in forum iPad Apps
    Replies: 2
    Last Post: 04-13-2010, 07:19 PM

Search tags for this page

mobile substrate is not functioning

,
mobile substrate is not functioning ios 6
,
mobile substrate is not working
,

mobile substrate not functioning

,
mobile substrate not working
,

mobilesubstrate not functioning

,
mobilesubstrate not functioning ios 6
,

mobilesubstrate not working

Click on a term to search for related topics.