Welcome to iPadForums.net Guest - Click Here to Register

Howm to use EVDO on iPAD2

This is a discussion on Howm to use EVDO on iPAD2 within the iPad 2 Forum forums, part of the Apple iPad Discussions category; Hi Everyone. I have just bought iPAD2 and i want to use EVDO on it. I am using iPAD in Pakistan and there is just ...

iPadForums.net is the original Apple iPad Forum! Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    iPad Noob!
    Member #
    70776
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    3

    Howm to use EVDO on iPAD2

    Hi Everyone. I have just bought iPAD2 and i want to use EVDO on it. I am using iPAD in Pakistan and there is just one operator providing EVDO services. However, they give in their PCMSI slot card or USB to use this service. Is there any way I can use this service with my iPAD2

  2. Ads


  3. #2
    iPad Enthusiast
    Member #
    37165
    Liked
    2 times
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Minnesota
    Posts
    374

    EVDO on iPad2

    I have a Mi-Fi wireless router (Verizon). It works well. There are no apps that let you use the camera USB adapter for other than transferring photos. Other data transfer does not work. As for PCMCIA interface devices ... ipad2 does not have one nor interface with one.

    Therefore, at this time your desire to use USB or PCMCIA interface connections is not possible.

    You are forced to use WiFi and of course you must be within range of the sending device... so it doesn't give you cell phone connect anywhere.

  4. #3
    iPad Noob!
    Member #
    70776
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    3

    Smile

    Thanx.

    However, coming back to the original question, how should i use EVDO on iPAD then? Should i use a sim card?

  5. #4
    iPad Fan
    Member #
    61094
    Liked
    6 times
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    271
    As I understand it EVDO is a form of CDMA so if that is correct you can't natively connect an iPad to an EVDO network. I'm assuming that in Pakistan iPads are like everywhere except the USA and only available as wifi or wifi+3G. I guess what you would have to do is get an external device that would connect to the EVDO signal then transmit it to the iPad via wifi (act as a router in other words).

  6. #5
    iPad Noob!
    Member #
    70776
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    3
    Thanx

    However, i have seen EVDO been used in U.A.E on iPAD2 without wifi. So do we need a sim?

    And yes, EVDO is CDMA.


Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Similar Threads

  1. How to know if iPad has EVDO or HSDPA
    By mynd in forum iPad General Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 04-01-2011, 10:55 AM

Search tags for this page

data sims for ipad in pakstan
,
evdo for ipad
,

evdo ipad

,
how set evdo at ipad
,
how to use evdo on ipad
,
how to use ipad 3g in pakistan
,
ipad 4 evdo
,
ipad and evdo
,

ipad evdo

,
using ipad evdo
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread